search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 02:41
MENU CLOSE

Κοινοτάρχης Βλοχού: «Δεν θα γίνω σκαλοπάτι για να φτάσει ψηλά ο κ. Αγοραστός» – Τι απαντά στον Αχιλλέα Μπέο

18.09.2023 21:58
vloxos_proedros_agorastos

Απάντηση στον δήμαρχο Βόλου, που διερωτήθηκε στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής «τόσο καιρό γιατί δεν έλεγε;», όσα καταγγέλλει κατά του Κώστα Αγοραστού, δίνει ο κοινοτάρχης Βλοχού.

Ο Γιάννης Κούκας -ο οποίος αποκάλυψε πως η περιφέρεια καθάρισε το «ποτάμι από πάνω προς τα κάτω»χαρακτηρίζει εύλογο το ερώτημα Μπέου και απαντά: «Eγώ τα έλεγα πριν, ποιος με άκουγε;».

Εξαπολύει δε νέα «επίθεση» κατά του Κώστα Αγοραστού, λέγοντας πως δεν τον γνωρίζει προσωπικά «και πλέον δεν θέλει να τον γνωρίσει». «Δεν μίλησε ποτέ με κανέναν από τους προέδρους. Ο άνθρωπος έχει τεράστια έπαρση. Θεωρεί ότι η Θεσσαλία είναι κρατίδιό του», επισημαίνει.

«Πήγαινα και παραπονιόμουνα στην περιφέρεια. Τα έλεγα από τότε, τα λέω και τώρα, και δεν φοβάμαι. Δεν έχω να χάσω τίποτα.. στο μηδέν είμαι. Ένα Citroen c3 μου έμεινε και μια τσάντα ρούχα. Να με καλέσει ο Εισαγγελέας να τα πω όλα. Kαι μένα και όλους τους προέδρους. Νομίζετε ότι θα γίνω σκαλοπάτι για να φτάσει ψηλά ο κ. Αγοραστός;», δηλώνει στο pontiki.gr.

Ένα από τα ελάχιστα έγγραφα που «διασώθηκαν» από το «σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας Ντάνιελ (11/05/22 -αρ. πρωτ. 1528) και έχει ακόμη στην κατοχή του, μαρτυρά πως μία από τις τρεις πόρτες που κρατάνε τα νερά για να φύγουν προς Λάρισα είναι χαλασμένη από το 2020!

«Δεν ρίξαμε απλά τον πήχη της αξιοπρέπειάς μας, τον “σπάσαμε”»

Ο Γιάννης Κούκας κάνει λόγο για «πολλά λάθη, πάρα πολλά λάθη». «Αν το ψάξουν (σ.σ. η δικαιοσύνη) μπορούν να το βρουν». «Σε μένα τι έργα έγιναν;» διερωτάται, σημειώνοντας πως οι οχλήσεις του προς την περιφέρεια για αντιπλημμυρικά έργα ήταν συνεχείς δεδομένου ότι ο Βλοχός είναι το -τελευταίο- χωριό που δέχεται όλα τα νερά.

«Όταν μια ομάδα δεν παίζει καλά ποδόσφαιρο την πληρώνει ο προπονητής, άσχετα αν δεν παίζει ο ίδιος», επισημαίνει, επιρρίπτοντας ευθύνες και στον Δήμο που απουσίαζε παντελώς την ημέρα της πλημμύρας και δεν φρόντισε καν για τη μεταφορά των ηλικιωμένων.

Βλέποντας ακόμη και σήμερα τα 3/4 του ερημωμένου χωριού στο νερό (15 με 60 πόντους, ανάλογα με την κλίση), και ελάχιστους από τους 467 κατοίκους που έμειναν πίσω να αναζητούν στη σωρό ρούχα και παπούτσια στο νούμερό τους, ο κ. Κούκας διαπιστώνει: «Δεν ρίξαμε απλά τον πήχη της αξιοπρέπειάς μας, τον “σπάσαμε”».

»Ένα κράτος πάει μπροστά όταν οι άνθρωποι είναι αξιοπρεπείς. Εμείς εδώ μάθαμε να αρκούμαστε στα ελάχιστα πλέον». Αν συνηθίσεις να μείνεις σε άλλες πόλεις τριγύρω,

Σε ερώτηση αν θεωρεί πως ο Βλοχός μπορεί να ξαναγεμίσει ζωή, απαντά: «Αν συνηθίσεις να μείνεις σε άλλες πόλεις τριγύρω… Δεν ξέρω… Δέκα – 15 άτομα έχουμε μείνει, για να φυλάμε το χωριό από το πλιάτσικο. Υπάρχει απογοήτευση, φόβος. Αν θέλουμε να πούμε ότι κάνουμε ένα reset και ξεκινάμε, να το κάνουμε. Να γίνουν έργα όμως, όχι ψέματα».

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Χωρίς πόσιμο νερό για 14η μέρα – Ακόμα συλλέγονται νεκρά ζώα

Η στιγμή που ο ΛΕΞ ραπάρει στη μνήμη του Παύλου Φύσσα μπροστά στη μητέρα του Μάγδα (video/photos)

Λασίθι: Άγριο ξύλο για τις… δημοτικές εκλογές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34