search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 11:48
MENU CLOSE

Ενημέρωση της Βουλής για το δυστύχημα στη Λιβύη ζητά το ΠΑΣΟΚ

19.09.2023 15:55
PASOK-NEW

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων προκειμένου να ενημερωθεί η Βουλή για το τραγικό δυστύχημα στη Λιβύη ζητά το ΠΑΣΟΚ. 

Με επιστολή προς την πρόεδρο της επιτροπής Ντόρα Μπακογιάνη, την οποία υπογράφουν οι βουλευτές του κόμματος, στην επιτροπή, ζητείται να κληθούν να ενημερώσουν οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και  Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, καθώς και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Κωνσταντίνος Φλώρος

Το ΠΑΣΟΚ κάνει λίγο για ασάφειες ως προς τα πραγματικά αίτια του τραγικού περιστατικού, ενώ επισημαίνει πως υπήρξε σημαντική καθυστέρηση και αντικρουόμενες πληροφορίες στις πρώτες ανακοινώσεις του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας σε σχέση με τα θύματα και τις συνθήκες του περιστατικού.

«Δεν είναι σαφές εάν και κατά πόσον τηρήθηκαν όλα τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας, τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην εποπτεία καλής εκτέλεσης της αποστολής, και είχαν ληφθεί όλες οι αναγκαίες διαβεβαιώσεις από τις τοπικές αρχές κατά τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας», τονίζουν και υπογραμμίζουν πως η περιοχή στην οποία συνέβη το περιστατικό βρίσκεται σε εδαφική επικράτεια που στερείται κρατικής υπόστασης και, κατά συνέπεια, είναι περαιτέρω επιτακτική η ανάγκη τήρησης μέτρων ασφαλείας για τις ανθρωπιστικές αποστολές. 

Την επιστολή προς τη Ντόρα Μπακογιάννη υπογράφουν οι κ.κ. Δημήτρης Μπιάγκης,  Δημήτρηςς Μάντζος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Γιώργος Νικητιάδης, Σταύρος Μιχαηλίδης και Παναγιώτης Παρασκευαΐδης. 

Διαβάστε επίσης:

Η «θυσία» του Τσακρή – Πρόθυμος να παραιτηθεί για να μπει στη Βουλή ο Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Στήριξη από Παππά και μετακινήσεις στελεχών υπέρ Κασσελάκη, με Αχτσιόγλου να διαμηνύει ότι δεν αποσύρεται – Κόντρα για το ντιμπέιτ

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Ραντεβού αύριο στις 18:00 στη Νέα Υόρκη υπό το βλέμμα της «αυτοκρατορίας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 11:47