search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 12:11
MENU CLOSE

Μεγαλοπρεπής η υποδοχή του βασιλιά Καρόλου σε επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία (Photos/Videos)

20.09.2023 21:18
macron karolos

Ο βασιλιάς Κάρολος της Βρετανίας έφτασε στη Γαλλία την Τετάρτη για μια τριήμερη επίσημη επίσκεψη, κατά την οποία ο ίδιος και ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ελπίζουν να αναδείξουν τους συμβολισμούς και τους προσωπικούς δεσμούς τους για να γυρίσουν σελίδα σε χρόνια δύσκολων σχέσεων μεταξύ των δύο εθνών.

Τον βασιλιά και τη σύζυγό του, Βασίλισσα Καμίλα, υποδέχτηκε η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελισάβετ Μπορν, πριν κατευθυνθούν σε μια τελετή στην Αψίδα του Θριάμβου, όπου απέτισαν φόρο τιμής στους Γάλλους και Βρετανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στους δύο παγκόσμιους πολέμους.

Στη συνέχεια διέσχισαν τη λεωφόρο Champs-Elysees με ένα γαλλικό αυτοκίνητο DS, χαιρετώντας το μάλλον αραιό πλήθος που είχε συγκεντρωθεί κατά μήκος της δεντρόφυτης λεωφόρου. Κάποια στιγμή, ο Κάρολος και ο Μακρόν σηκώθηκαν από την ανοιχτή οροφή του αυτοκινήτου για να χαιρετίσουν.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια συγκυρία που Γάλλοι και Βρετανοί πολίτες αισθάνονται την πρέσα του πληθωρισμού σε υψηλά πολλών δεκαετιών και ένα προγραμματισμένο δείπνο στο πολυτελές παλάτι των Βερσαλλιών, σύμβολο προνομίων, έχει επικριθεί από ορισμένους ως έλλειψη ενσυναίσθησης.

Πριν από το δείπνο στις Βερσαλλίες, όπου ο μπλε αστακός και μια επιλογή από γαλλικά και αγγλικά τυριά θα είναι στο μενού, ο Κάρολος και ο Μακρόν είχαν συνάντηση στο γραφείο του Γάλλου Προέδρου στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Αν και ο Κάρολος έχει μόνο συμβουλευτικό ρόλο στη βρετανική πολιτική σκηνή, τα θέματα της ατζέντας περιλαμβάνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, τα πραξικοπήματα στο Σαχέλ καθώς και την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους.

Περισσότεροι από 150 καλεσμένοι έχουν προσκληθεί στο συμπόσιο, μεταξύ των οποίων ο Βρετανός ηθοποιός Χιου Γκραντ, ο ροκ σταρ Μικ Τζάγκερ, ο πρώην προπονητής ποδοσφαίρου της Άρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ, ο πρώην αστέρας του ποδοσφαίρου της Τσέλσι Ντιντιέ Ντρογκμπά και ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνό.

Την Πέμπτη, ο Κάρολος, η Καμίλα, ο Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ θα επισκεφθούν τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων για να δουν τα έργα αποκατάστασης μετά από μια τεράστια πυρκαγιά το 2019 που κατέστρεψε την οροφή του.

Στη συνέχεια, ο Κάρολος και η Καμίλα θα κατευθυνθούν στη νοτιοδυτική πόλη του Μπορντό την Παρασκευή, όπου θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη σε έναν βιολογικό αμπελώνα.

Διαβάστε επίσης:

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Η επιχείρηση των 24 ωρών – Γιατί έγινε τώρα και οι συνέπειες

Έλον Μασκ: Εξασφάλισε το «πράσινο φως» για πειραματική εμφύτευση τσιπ στον εγκέφαλο ασθενών με τετραπληγία

Έξι Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά – Σήμερα η συνάντηση Μπάιντεν – Νετανιάχου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 12:11