search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:34
MENU CLOSE

Financial Times: Λανσάρουν νέo app που αναπαριστά την έντυπη έκδοση για τους διεθνείς αναγνώστες

22.09.2023 15:54
FT_APP

Στη λογική που θέλει το νέο να είναι ωραίο και το παλιό αλλιώς, οι Financial Times, οι οποίοι έχουν ηλεκτρονική έκδοση από το 2015, λανσάρουν νέα εφαρμογή (app) για την έντυπη έκδοση διότι, όπως πιστεύουν, θα συμβάλει στην ικανοποίηση της παγκόσμιας ζήτησης για μια ξεχωριστή εμπειρία ενημέρωσης.

Το app περιγράφεται από τα στελέχη των FT ως «αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής μας για την έντυπη έκδοση στο άμεσο μέλλον» και ως «βιώσιμη εξέλιξη» του εμβληματικής έγχαρτης έκδοσης.
Η πρώτη εφαρμογή της ηλεκτρονικής έκδοσης η οποία κυκλοφόρησε το 2015 σχεδιάστηκε για επιτραπέζιους υπολογιστές και την διαθέσιμη μόνον από το Kindle της Amazon και το Nook της Barnes & Noble. Το 2020 παρουσιάστηκε ως ανεξάρτητη έκδοση με συνδρομή για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση, ιδίως εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.

Tώρα η νέα εφαρμογή FT Digital Edition είναι διαθέσιμη σε Android και σε iOS και συμπεριλαμβάνεται στις έντυπες και premium ψηφιακές εκδόσεις του δημοσιογραφικού τίτλου.

Στο Νησί η μηνιαία συνδρομή πλήρους πρόσβασης είναι στις 55 λίρες και η προσφορά της έντυπης έκδοσης «πακέτο» με την premium ψηφιακή έκδοση ανέρχεται στις 189 λίρες το τρίμηνο.

Η ψηφιακή έκδοση των FT είχε τον Αύγουστο κυκλοφορία 16.343, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του δικτύου ABC, στην οποία περιλαμβάνονται οι συνδρομητές της έκδοσης FT Premium, του Amazon και οι συνδρομές από το FT e-paper. Από αυτές το 81% ήταν συνδρομές εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Η συνολική κυκλοφορία της έντυπης έκδοσης ήταν στια 104.423, εκ των οποίων τα μισά φύλλα κατευθύνθηκαν έκτος Η.Β.

«Οι FT έχουν ένα παγκόσμιο κοινό το οποίο δεν μπορούμε να το εξυπηρετήσουμε με την έντυπη έκδοση παντού. Η έκδοση e-paper επιτρέπει στον δημοσιογραφικό οργανισμό των FT να παρέχουν την εφημερίδα και την έκδοση για το Σαββατοκύριακο στους αναγνώστες της σε κάθε γεωγραφική περιοχή», ανέφερε η διευθύντρια έγχαρτων συνδρομών και ψηφιακών εκδόσεων του ομίλου, Νικολα Χάλσταντ.

Διαβάστε επίσης:

Ρούπερτ Μέρντοχ: Το παρασκήνιο της διαδοχής στον μιντιακό κολοσσό Fox

Ελεονώρα Μελέτη: «Αφού ξέρουμε τα… κακά παιδιά στην τηλεόραση, γιατί δεν τους ξεσκεπάζουν;» (Video)

ΕΡΤ3: Η νέα εκπομπή «Σύνορα» μπαίνει στο πρόγραμμα του καναλιού  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:28