search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:12
MENU CLOSE

Βουλή: Κόντρα για το «ξεπάγωμα» των τριετιών – Το Καστελόριζο, η χρεοκοπία και… «η τυραννία του ΚΚΕ»

22.09.2023 11:50
GEORGIADES
Eurokinissi

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με αναφορές στην περίοδο των μνημονίων πυροδοτεί το «ξεπάγωμα» των τριετιών, χωρίς αναδρομική όμως ισχύ, με την αντιπολίτευση να αναφέρει ότι είναι χωρίς αντίκρισμα και την κυβέρνηση να επιμένει ότι τυχόν αναδρομικότητα θα τίναζε στον αέρα την οικονομία. 

Η αναφορά του υπουργού Εργασίας ότι τα επιδόματα προϋπηρεσίας ανεστάλησαν με πράξη του υπουργικού συμβουλίου τον Φεβρουάριο του 2012 χτύπησε «κόκκινο»  στο ΠΑΣΟΚ με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Δημήτρη Μάντζο να αναφέρεται στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή που οδήγησαν, όπως είπε, τη χώρα στη χρεοκοπία. 

«Δεν χρεοκόπησε στο Καστελόριζο η χώρα, αλλά νωρίτερα», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ με τον Άδωνι Γεωργιάδη να επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση. 

«Η Βασιλεύουσα έπεσε το 1453. Η άλωση έγινε τότε, όχι νωρίτερα, το μνημόνιο είναι στο Καστελόριζο», είπε και πρόσθεσε: «Όσα λάθη και να είχαν κάνει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αυτό που κάνατε εσείς, που είπατε όχι στον Καραμανλή, από τον Μάρτιο του 2009 και το «λεφτά υπάρχουν» μέχρι το Καστελόριζο, κάνατε ό,τι μπορούσατε για να χρεοκοπήσει η Ελλάδα… Εσείς λέγατε ότι η Ελλάδα είναι μια διεφθαρμένη χώρα».

Σε ότι αφορά στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την επίμαχη τροπολογία ο Άδωνις Γεωργιάδης επέμεινε ότι τυχόν αναδρομικότητα θα έθετε σε κίνδυνο την οικονομία.

«Αναδρομικότητα, θα σήμαινε αυτόματη αύξηση 30% στο μισθό των εργαζομένων, πιστεύετε ότι θα άντεχαν 30% αυξήσεις οι επιχειρήσεις; Είναι σοβαρός ο κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα η οικονομία και να τιναχθούν στον αέρα οι θυσίες τόσων ετών, εμείς είμαστε κοινωνικά ευαίσθητοι αλλά και πολιτικά σώφρονες», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας. 

Απέρριψε την κριτική ότι ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη για να αντισταθμίσει την τραγική κατάσταση που είχε δημιουργηθεί λόγω των πλημμυρών, λέγοντας ότι είχε συζητηθεί από τον Ιούλιο και αποφασιστεί από τα μέσα Αυγούστου και επιτέθηκε για άλλη μια φορά στο ΚΚΕ για τις χθεσινές κινητοποιήσεις. 

«Ο λόγος που δεν δούλεψε η Cosco είναι ο ορισμός του άρθρου του νομοσχεδίου  για τις απεργίες», είπε και απευθυνόμενος στο ΚΚΕ, είπε: «Δεν δούλεψε η Cosco γιατί πήγατε και κλείσατε την είσοδο, εγγράφως οι εργαζόμενοι μου είπαν ότι ήθελαν να δουλέψουν… Δεν θα κλείνετε με βία την είσοδο εσείς, η τυραννία του ΚΚΕ τελείωσε».

Έντονη η αντίδραση του Θανάση Παφίλη από το ΚΚΕ που διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν 100 απεργοί ένα μπόδισαν 1000 εργαζόμενους. «Τι προβοκατόρικα είναι αυτά; Δεν δούλεψε, δεν είναι κακό να το παραδεχθείτε», είπε προς τον Άδωνι Γεωργιάδη. 

Διαβάστε επίσης:

«ΣΥΡΙΖΑ WAR»: Από τη χαμένη λέξη του Κασσελάκη για τo ψευδοκράτος ως την αφωνία της Αχτσιόγλου για τα 12 μίλια (video)

Εργασιακό νομοσχέδιο: Σήμερα η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή

Κασσελάκης: Οι «10 συν 1» επιτελείς του φαβορί για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι είναι και τι αρμοδιότητες έχουν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:11