search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:13
MENU CLOSE

Βουλή: «Πέρασε» το εργασιακό νομοσχέδιο με τις 158 ψήφους της ΝΔ

22.09.2023 17:09
adonis-123-new

Με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας «πέρασε» από την Ολομέλεια της Βουλής το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο η αντιπολίτευση χαρακτήρισε «έκτρωμα».

Στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ οι 158 γαλάζιοι βουλευτές είπαν «ναι» στις ρυθμίσεις του, ενώ 138 βουλευτές της αντιπολίτευσης καταψήφισαν. 

Την τροπολογία για το «ξεπάγωμα» των τριετιών, στην οποία είχαν συμπεριληφθεί και τα μέτρα για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας υπερψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και η Νίκη, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και Σπαρτιάτες δήλωσαν παρών. Το ΚΚΕ καταψήφισε, οι βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας απουσίαζαν από την ψηφοφορία επί της τροπολογίας.

Τόσο στη διήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια όσο και στις συνεδριάσεις της επιτροπής κυριάρχησε η άγρια κόντρα του Άδωνι Γεωργιάδη με βουλευτές του ΚΚΕ για τη διάταξη που αφορά στην απαγόρευση παρεμπόδισης της εργασίας εν μέσω απεργίας. Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις. Για «ξεφτίλες» και «υπουργό νούμερο» μίλησαν βουλευτές του ΚΚΕ, ενώ από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε ότι «η τυραννία του ΚΚΕ τελειώνει» κι ότι ο ίδιος θα καλεί τον εισαγγελέα προκειμένου να διασφαλιστεί η εφαρμογή του νόμου. 

Κόντρα πυροδότησε και η τροπολογία για το «ξεπάγωμα» των τριετιών με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εγκαλούν την κυβέρνηση για εμπαιγμό. 

«Με αστεία τρικ συνδέετε το ξεπάγωμα των τριετιών με την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και τον εκλογικό σας κύκλο», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του, ενώ από την πλευρά της Ζωή Κωνσταντοπούλου διερωτήθηκε εάν η κυβέρνηση έχει την αίσθηση ότι στηρίζει τους εργαζόμενους.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Χαρδαλιάς: «Ο τόπος μας θέλει ευθύνη, ζητάω να μου τη δώσετε» λέει στο πρώτο σποτ του ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής

Πολάκης σε Αχτσιόγλου: «Έχεις κατέβει όλη τη σκάλα» – Την κατηγορεί ότι επιτρέπει «εμετικές επιθέσεις» κατά Κασσελάκη

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη υπό τον Βασίλη Κικίλια ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:13