Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ένα απίστευτης βιαιότητας έγκλημα έλαβε χώρα στο Οχάιο των ΗΠΑ καθώς μια 23χρονη κοπέλα σκότωσε βάναυσα τη μητέρα της χτυπώντας τη με ένα σιδερένιο τηγάνι ενώ στη συνέχεια τη μαχαίρωσε 30 φορές. Το φονικό έγινε επειδή η μητέρα της είχε διαπιστώσει ότι η κόρη της είχε αποβληθεί από το κολέγιο.
Η Σίντνεϊ Πάουελ από το Άκρον κρίθηκε ένοχη για δολοφονία, κακουργηματική επίθεση και αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων για τον βάναυσο θάνατο της 50χρονης μητέρας της Μπρέντα Πάουελ.
«Τον Μάρτιο του 2020, η Σίντνεϊ χτύπησε την Μπρέντα στο κεφάλι με ένα σιδερένιο τηγάνι και στη συνέχεια τη μαχαίρωσε σχεδόν 30 φορές στο λαιμό», ανέφερε ο εισαγγελέας.
Η Πάουελ, πρώην φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Mount Union, έκλαιγε με λυγμούς στην αίθουσα του δικαστηρίου όταν οι ένορκοι την έκριναν ένοχη.
Η αστυνομία βρήκε την άτυχη γυναίκα μέσα στο σπίτι της σοβαρά τραυματισμένη στις 3 Μαρτίου 2020. Και η άτυχη γυναίκα αλλά και η 19χρονη τότε κόρη της, είχαν μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος της 50χρονης.
Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι η Πάουελ επιτέθηκε στη μητέρα της την ώρα που εκείνη μιλούσε στο τηλέφωνο με τον διευθυντή του κολεγίου. Κατά τη διάρκεια της δίκης, η υπεράσπισή της υποστήριξε ότι η Σίντνεϊ έπασχε από σχιζοφρένεια και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να θεωρηθεί υπεύθυνη για τη δολοφονία.
Βασική γραμμή της υπεράσπισης ήταν η μαρτυρία ενός εμπειρογνώμονα που δήλωσε πως η Σίντνεϊ υπέστη ψυχωσικό επεισόδιο όταν σκότωσε τη μητέρα της, την οποία θεωρούσε καλύτερη φίλη της.
Από τη μεριά τους οι εισαγγελείς προσέλαβαν ψυχίατρο ο οποίος , διαφώνησε με τη διάγνωση και δήλωσε ότι η Σίντνεϊ δεν ήταν παράφρων τη στιγμή του εγκλήματος. Παρόλα αυτά αναγνώρισε πως η 23χρονη πάσχει από προβλήματα ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένων των οριακών χαρακτηριστικών προσωπικότητας, της υποκρισίας και μιας αγχώδους διαταραχής.
Ο Στίβεν Πάουελ, πατέρας της Σίντνεϊ και σύζυγος της Μπρέντα είχαν ζητήσει από τους εισαγγελείς να καταλήξουν σε λύση χωρίς δίκη. Αλλά η εισαγγελία δήλωσε ότι ήθελε να αποφασίσουν οι ένορκοι.
«Η Σίντνεϊ σταμάτησε να επιτίθεται με το τηγάνι και πήγε στην κουζίνα και πήρε ένα μαχαίρι. Έπρεπε να αλλάξει όπλα και να συνεχίσει να της επιτίθεται» είπε ένας εκ των εισαγγελέων προσθέτοντας ότι η Σίντνεϊ πραγματοποίησε τη θανατηφόρα επίθεση επειδή δεν ήθελε να αποκαλυφθεί το μυστικό της.
«Την μαχαίρωσε στον λαιμό πολλές φορές. Αυτό είναι σκόπιμο. Είναι ξεκάθαρο ότι ήθελε να τη σκοτώσει».
Ο συνήγορος υπεράσπισης αρνήθηκε να σχολιάσει μετά την ετυμηγορία. Η καταδίκη της Πάουελ έχει προγραμματιστεί για τις 28 Σεπτεμβρίου. Κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη με πιθανή αναστολή μετά από 15 χρόνια και επιπλέον χρόνο για την καταδίκη της για παραποίηση στοιχείων.
Διαβάστε επίσης:
Αυστραλία: Ερευνητής βασάνισε και κακοποίησε σεξουαλικά πάνω από 40 ζώα (Photos)
Νεκρός μαζί με το επιτελείο του ο Ρώσος ναύαρχος Σοκόλοφ λέει το Κίεβο – Σιγή από τη Μόσχα(photos)
David McCallum: Πέθανε ο διάσημος ηθοποιός και πρωταγωνιστής στο «NCIS» (video)
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.