search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:37
MENU CLOSE

Στον Όμιλο Γιαννακόπουλου η Ακτή Βάρκιζας για 25 χρόνια  

27.09.2023 12:46
paralia_new

Στην εταιρεία «Black Wave Varkiza» που συνδέεται με τον όμιλο Γιαννακόπουλου θα υπεκμισθωθεί από τον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης η Ακτή Βάρκιζας.

Η εταιρεία του ομίλου Γιαννακόπουλου υπέβαλε τη μόνη προσφορά με το τίμημα να ανέρχεται σε 1,31 εκατ. ευρώ το χρόνο κι επιπλέον 6% επί του τζίρου.

Η κατακύρωση του διαγωνισμού αναμένεται να γίνει μετά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου των 3Β η οποία αναμένεται να συνεδριάσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Αν και δεν υπάρχει ακόμα πλήρης εικόνα για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εγκαταστάσεις, το πλάνο της εταιρείας θέλει το 70-80% των εργασιών αναμόρφωσης να έχουν ολοκληρωθεί έως το επόμενο καλοκαίρι.

Ο Δήμος έχεις ορίσει ελάχιστο ποσό επένδυσης τα 3 εκατ. ευρώ, όμως σύμφωνα με πληροφορίες η ανάδοχος εταιρία έχει στόχο να τοποθετήσει κεφάλαια 15 εκατ. ευρώ καθώς οι εγκαταστάσεις είναι πολύ παλιές και η νέες κατασκευές θα γίνουν με σύγχρονα βιοκλιματικά υλικά.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει γήπεδα τένις και μπάσκετ, χώρους αθλοπαιδειών, παιδική χαρά, ένα υπαίθριο σινεμά 300 θέσεων και ένα αμφιθέατρο 100 θέσεων τα οποία θα ανοίξουν στο κοινό για να δημιουργήσουν μια νέα ταυτότητα στο ανενεργό τμήμα της ελεύθερης παραλίας.

Στόχος είναι οι χώροι αυτοί να λειτουργήσουν και εκτός καλοκαιρινής περιόδου και να αποτελέσουν σημεία συνάντησης και ενδιαφέροντος για τους πολίτες.

Η έκταση ανήκει στην ΕΤΑΔ και αυτή μαζί με το Συμβούλιο Μητροπολιτικό Σχεδιασμού και το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) θα είναι οι φορείς οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν τις εγκρίσεις τους για τη διαδικασία, με το χρονοδιάγραμμα στην παρούσα φάση να περιλαμβάνει την επιτάχυνση των αδειοδοτικών διαδικασιών μέσα στο χειμώνα.

Η έκταση προς υπεκμίσθωση αποτελείται από τμήμα επιφανείας 225,5 τ.μ. στο παραλιακό τμήμα νότια της Αθηνών-Σουνίου και από τμήμα επιφανείας 24 στρεμμάτων στο βόρειο τμήμα μαζί με το δικαίωμα απλής χρήσης της ζώνης αιγιαλού (επιφανείας 16.391 τ.μ.) και παραλίας (10.390 τ.μ.).

Με βάση τους όρους, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων, ο υπομισθωτής δικαιούται να επιβάλει είσπραξη αντιτίμου για την είσοδο του κοινού μόνον στην οργανωμένη Ακτή, υποχρεούται όμως να επιτρέπει στους δημότες του δήμου την πρόσβαση χωρίς καταβολή αντιτίμου.

Διαβάστε επίσης:

Αυξάνονται τα «λουκέτα» στο κέντρο της Αθήνας: Ένα στα 4 καταστήματα είναι κενό ή αδιάθετο

ΑΒ Βασιλόπουλος: Πώς θα «γυρίσουν» σε κέρδη οι ζημιές του 2022 – Ανοίγει το πρώτο σούπερ μάρκετ στο Άγιο Όρος

Public Group: Αύξηση πωλήσεων 21% στο εξάμηνο – Επενδύει 30 εκατ. ευρώ σε startups το 2023-2024

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:29