search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 02:55
MENU CLOSE

Βουλή: Άγρια κόντρα για την fast track αντικατάσταση μελών της ΑΔΑΕ

27.09.2023 16:59
vouli new

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση πυροδοτεί η αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ των οποίων η θητεία έχει λήξει, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να καταγγέλλει fast track διαδικασίες ώστε να μην επιβληθεί στην ΕΥΠ πρόστιμο 100.000 για μη συνεργασία στη δική του υπόθεση. 

«Δεν δέχθηκε η ΕΥΠ να συνεργαστεί με την Ανεξάρτητη Αρχή, δίνοντας το φάκελο που δικαιολογούσε την παρακολούθηση δικού μου κινητού και γιατί ήμουν εθνικός κίνδυνος», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ανεβάζοντας τους τόνους μίλησε για μια κυβέρνηση επικίνδυνη για τους θεσμούς και τη δημοκρατία. 

«Για αυτή τη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών που προσπαθεί να συγκαλύψει όχι μόνο ανιψιούς, αλλά και την ίδια την ΕΥΠ, εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να φανεί ότι η κυβέρνηση υπονομεύει την δημοκρατία με μόνο στόχο να μην αποκαλυφθούν οι ευθύνες Μητσοτάκη και του οικογενειακού περιβάλλοντος του», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Όπως κατήγγειλε στην παρέμβαση του, η κυβέρνηση μια μέρα πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΑΔΑΕ στην οποία θα επιβαλλόταν πρόστιμο 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ, γιατί δεν παρέδωσε στην ανεξάρτητη αρχή το φάκελο που αιτιολογούσε το λόγο της παρακολούθησης του, αποφάσισε αιφνιδιαστικά αλλάξει τη σύνθεση της Ανεξάρτητης Αρχής. 

Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης, με τον Μάκη Βορίδη να προσέρχεται στην αίθουσα της Ολομέλειας για να απαντήσει. Ο υπουργός Επικρατείας διερωτήθηκε πώς γνωρίζει όλες αυτές τις πληροφορίες ο κ. Ανδρουλάκης. «Έχει κάποια πληροφόρηση; Ξέρει ότι συζητήθηκαν και εκτιμήθηκαν οι φάκελοι και ότι θα επιβληθεί πρόστιμο 100.000; Και μιλά για χειραγώγηση; Πόσο καιρό πρέπει να παραμένουν μέλη με ληγμένη θητεία;», ήταν τα ερωτήματα που έθεσε και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι «βαθιά εκτεθειμένος» με όσα ανέφερε στη Βουλή. Κάλεσε δε, τα κόμματα να ακολουθήσουν τη συνταγματική τάξη.  

Νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας υποστήριξε ότι η θητεία των μελών της αρχής είχε λήξει και πως υπήρξε εγκαίρως από τον Πρόεδρο της Βουλής ενημέρωση για την αντικατάσταση τους

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η συνεδρίαση του Δ.Σ. που προγραμματιζόταν για σήμερα, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας Elias. 

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, απέστειλε χθες το βράδυ πρόσκληση για Διάσκεψη των Προέδρων, στην οποία θα ληφθούν αποφάσεις για αλλαγές στη σύνθεση του Δ.Σ. της ΑΔΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, δύο εκ των μελών του Δ.Σ. πρόκειται να αντικατασταθούν, ενώ ένας εκ των συμμετεχόντων στη διάσκεψη θα αναλάβει τον ρόλο του αντιπροέδρου.

Η αναβληθείσα συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΑΔΑΕ προγραμματίζεται για την Παρασκευή και κατά συνέπεια αναμένεται να πραγματοποιηθεί υπό τη νέα σύνθεση που θα προκύψει από την αυριανή διάσκεψη.

Διαβάστε επίσης:

Σκρέκας: Δεν θα μπει διατίμηση στο ελαιόλαδο

Κώστας Τασούλας: «Περίμενα εκλογή Κασσελάκη από τον πρώτο γύρο»

Ο Πολάκης απαντά στον Γεροτζιάφα για την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Πρόσεχε μην πάρεις τα βουνά»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09