search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:07
MENU CLOSE

Azur Selection: Γιατί ματαίωσε επένδυση στη Μύκονο – Ζημιές 5 εκατ. ευρώ στο 6μηνο

28.09.2023 12:22
business new

Την απόφαση να ματαιώσει προγραμματισμένη επένδυση στη Μύκονο έλαβε η διοίκηση του ελληνικού ξενοδοχειακού ομίλου Azur Selection με αποτέλεσμα να παρουσιάσει ζημιές προ φόρων που ξεπέρασαν οριακά τα 5 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο.

Ο όμιλος που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο του Παρισιού είχε υπό την ιδιοκτησία του τη θυγατρική AS Resorts, δηλαδή την υπεύθυνη εταιρεία για την κατασκευή πεντάστερης ξενοδοχειακής μονάδας στον Άγιο Στέφανο της Μυκόνου.

Η διοίκηση της Azur αποφάσισε να πουλήσει την εν λόγω θυγατρική με σημαντική ζημιά στα 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ την είχε αποκτήσει στα 4,7 εκατ. ευρώ.

Επίσης η Azur Selection εμφάνισε στο εξάμηνο μειωμένο τζίρο στα 1,77 εκατ. ευρώ από 2,03 εκατ. ευρώ το 2022 σημειώνοντας πτώση 12,82% ενώ το EBITDA διαμορφώθηκε στα 230.000 ετρώ.

Οι λόγοι ματαίωσης του έργου στη Μύκονο οφείλονται, σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση, σε διάφορες αρνητικές παραμέτρους που λαμβάνουν χώρα συνδυαστικά κατά την τρέχουσα οικονομική συγκυρία, όπως είναι η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού που ανεβάζει δραστικά το κόστος χρηματοδότησης, η άνοδος του κατασκευαστικού κόστους λόγω της ακρίβειας στα οικοδομικά υλικά καθώς και οι πρόσφατες αλλαγές στον οικοδομικό κανονισμό της Μυκόνου.

Όλα αυτά θα έβγαζαν εκτός προβλέψεων το business plan του ομίλου καθώς θα καθυστερούσαν την ολοκλήρωση του έργου και θα μετέθεταν για αργότερα τα πρώτα έσοδα από τη λειτουργία του ξενοδοχείου.    

Παρόλα αυτά ο όμιλος συνεχίζει κανονικά το πλάνο του για την κατασκευή του ξενοδοχείου 5 αστέρων Mare Terra, το οποίο θα βρίσκεται μεταξύ Πάτρας και Αιγίου σε παραλιακή τοποθεσία. Πρόκειται για επένδυση συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει ότι η μονάδα θα έχει δυναμικότητα 300 δωματίων.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι προκαταρκτικές εργασίες ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου οι κύριες εργασίες θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2024 για να ξεκινήσει η λειτουργία του ξενοδοχείου στο δεύτερο εξάμηνο του 2026.   

Διαβάστε επίσης

Στον Όμιλο Γιαννακόπουλου η Ακτή Βάρκιζας για 25 χρόνια  

Αυξάνονται τα «λουκέτα» στο κέντρο της Αθήνας: Ένα στα 4 καταστήματα είναι κενό ή αδιάθετο

ΑΒ Βασιλόπουλος: Πώς θα «γυρίσουν» σε κέρδη οι ζημιές του 2022 – Ανοίγει το πρώτο σούπερ μάρκετ στο Άγιο Όρος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:00