search
ΚΥΡΙΑΚΗ 17.08.2025 18:24
MENU CLOSE

Στο Μαξίμου η Επίτροπος για τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις – Τι συζητήθηκε

28.09.2023 15:42
mitsotakis epitropos

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, με την Επίτροπο αρμόδια για τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις Jutta Urpilainen. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τις οποίες βίωσε με πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα και καταστροφές η χώρα μας, καθώς και το μεταναστευτικό, με έμφαση στην εξωτερική του διάσταση και στις χώρες της Αφρικής. 

Ο Πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην ανάγκη η Ευρώπη να κάνει περισσότερα για την προσαρμογή στην κλιματική κρίση, τόσο ως προς την ευελιξία σε χρηματοδοτικά εργαλεία, όσο και ως προς την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (rescEU). 

Συζητήθηκαν επίσης οι προτεραιότητες της στρατηγικής «Global Gateway» που έχει ως στόχο την προώθηση βιώσιμων επενδύσεων για υποδομές σε τομείς προτεραιότητας, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, το κλίμα και η ενέργεια, οι μεταφορές, η υγεία, η εκπαίδευση και η έρευνα, καθώς και οι πρωτοβουλίες «Team Europe».

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Κοτζιάς: Άνοιγμα «ιδιαίτερα στη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ» από το ΠΡΑΤΤΩ

Νίνα Κασιμάτη: «Casus Belli η απομάκρυνσή μου από το Συμβούλιο της Ευρώπης» – Αιχμές κατά των συμβούλων Κασσελάκη

Απάντηση Φάμελλου σε Μητσοτάκη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπείται θεσμικά και τεκμηριωμένα στη Βουλή»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17.08.2025 18:23