search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:27
MENU CLOSE

Στέφανος Κασσελάκης: Χωρίς εκπλήξεις αλλά με ενδιαφέρον η πρώτη συνέντευξη του «άγνωστου Χ» της πολιτικής σκηνής

29.09.2023 19:02
kasselakis star 443- new

Ήταν μια τηλεοπτική και δημοσιογραφική επιτυχία του Star και της Μάρας Ζαχαρέα η χθεσινοβραδινή συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη, η πρώτη συνέντευξη σε εθνικό δίκτυο έπειτα από την εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και αυτό δεν αμφισβητείται.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει αυτό που πιστεύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι δηλαδή «ο πρώτος είναι πρώτος αλλά και ο δεύτερος είναι πρώτος». Πρώτο ήταν το Star και όποιο άλλο ακολουθήσει θα είναι δεύτερο- δεύτερο.

Η εμφάνιση και η επιλογή έχουν τη σημασία τους. Ο νέος πρόεδρος του κόμματος επέλεξε να δώσει συνέντευξη σε ιδιωτικό κανάλι. Ταυτόχρονα, με την επιλογή του, «απάντησε» στην πρόσκληση του Γιώργου Κουβαρά από το ΕΡΤNews, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, να δώσει την πρώτη συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση, ως πρόεδρος του κόμματος και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η συνέντευξη ήταν «πλούσια» σε χρονική διάρκεια- τουλάχιστον μισή ώρα- είχε ταχύτητα και τέμπο από την Μάρα Ζαχαρέα με τις απαραίτητες «ανάσες» από τη μια ερώτηση στην άλλη, χωρίς να κάνει «κοιλιά».

Συνέντευξη με όρους αστικής ευγένειας, η Ζαχαρέα έθεσε ερωτήματα – αρκετά –  με όσα έχουν γίνει γνωστά  για τον Κασσελάκη αλλά και με αρκετά από όσα έχει δηλώσει on camera ή στα ΜΚΔ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το πρόσφατο διάστημα.

Ενδεχομένως, εύλογα θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος, ότι η Ζαχαρέα θα έπρεπε να είχε προσδώσει υψηλότερο βαθμό δυσκολίας στη συνέντευξη, να «στρίμωχνε» τον Κασσελάκη. Το έκανε στον βαθμό εκείνον που η ίδια αξιολόγησε ότι έπρεπε να το κάνει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ευκαιρίες και αφορμές στην πορεία θα παρουσιαστούν για να βρεθούν ξανά «απέναντι» ο ένας από τον άλλον.

Ο πρόεδρος Κασσελάκης εμφανίστηκε ετοιμόλογος, έδιδε την αίσθηση ότι ήταν καλά «διαβασμένος». Έτσι κι αλλιώς ήταν μια συνέντευξη την οποία παραχώρησε λίγο πριν από την έναρξη του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, όπως τόνισε η Μάρα Ζαχαρέα, διευθύντρια του ειδησεογραφικού τομέα  του καναλιού.

Πήγε κόντρα στον ενδυματολογικό κώδικα που θέλει – υπαγορεύει οι πολιτικοί να κάνουν «δεύτερο δέρμα» τους κοστούμια αυστηρά σε μαύρο ή σκούρο μπλε χρώμα, με λευκό – άντε γαλάζιο- πουκάμισο και γραβάτα συγκεκριμένων χρωματικών επιλογών. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για αρχηγούς κομμάτων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε με μπλούζα πόλο, χρώματος μπλέ σκούρου, τζίν πανταλόνι και καφέ ταμπά παπούτσια οδήγησης, χωρίς κάλτσες.

Είχε σταθερό βλέμμα στην δημοσιογράφο, όταν έθετε τα ερωτήματα της, αλλά και όταν απαντούσε ελάχιστες ήταν οι φορές και σε αυτές στιγμιαία, κατά τις οποίες έστρεψε τη ματιά του είτε δεξιά είτε αριστερά, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι ήταν αγχωμένος ή ότι εκείνη τη στιγμή «έψαχνε» τι θα έλεγε.

Ακόμα και σε όσα γενικά πλάνα είδαμε, η «γλώσσα» του σώματός του δεν μαρτυρούσε άνθρωπο σε αμηχανία, κάτι που –θέλοντας και μη- εκδηλώνεται με νευρικό κούνημα των άκρων.

Άλλωστε έχει δείξει ότι διαθέτει επικοινωνιακό χάρισμα και ιδιαίτερη άνεση στον φακό, τηλεοπτικό και φωτογραφικό. Και παρότι έχει το στοιχείο του αυθορμητισμού στην χθεσινοβραδινή «αναμέτρηση» του με δημοσιογράφο ήταν συγκρατημένος.

Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην έβγαλε ΤΗΝ είδηση,  να μην είχε εκπλήξεις, να μην ήταν συναρπαστικη, ίσως να φάνηκε ως και βαρετή- περι ορέξεως  άλλωστε… Είχε όμως ενδιαφέρον για τον μέχρι τώρα «άγνωστο Χ» της πολιτικής σκηνής.

Διαβάστε επίσης:

«Η Γη της Ελιάς»: Ο Ορέστης πολιορκεί στενά τη Δήμητρα (Video)

Στο «σφυρί» η The Telegraph και το The Spectator

Action 24: Πρεμιέρα Μητσικώστα με  Στέφανο Κασσελάκη και Ζωή Κωνσταντοπούλου στο «Mitsi Var»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:27