search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 13:27
MENU CLOSE

Ιράκ: «Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα, μέσα μας αισθανόμαστε νεκροί» – Πώς περιγράφει την τραγωδία ο γαμπρός – Νέο βίντεο σοκ

02.10.2023 15:46
iraq_fotia_gamos_0210_1920-1080_new
credit: AP

Συντετριμμένοι είναι ο γαμπρός και η νύφη, μετά την τραγική κατάληξη που είχε η γαμήλια δεξίωσή τους στη Μοσούλη του Ιράκ.

Μιλώντας στο Sky News ο 27χρονος Ρεβάν και η 18χρονη Χανίν ανέφεραν πως δεν μπορούν πλέον να ζήσουν στην κοινότητά τους, στο Καρακός της επαρχίας Νινευή, μετά την τραγική κατάληξη του γαμήλιου πάρτι.

Ο Ρεβάν έχασε 15 συγγενείς του και η σύζυγός του άλλους 10 συγγενείς, μεταξύ των οποίων η μητέρα της και ο αδελφός της. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται και ο πατέρας της Χανίν.

«Τελείωσε, δεν μπορούμε να ζήσουμε άλλο εδώ. Δεν μπορούμε να ζήσουμε άλλο μαζί τους», είπε ο Ρεβάν, προσθέτοντας: «Κάθε φορά που προσπαθούμε να ζήσουμε μια στιγμή χαράς, κάτι τραγικό συμβαίνει σε μας και καταστρέφει τη χαρά μας. Είναι καλύτερο να φύγουμε».

«Είμαστε εδώ, μπροστά σας, ζωντανοί. Αλλά μέσα μας αισθανόμαστε νεκροί», είπε ο νιόπαντρος, που απέδωσε την φωτιά σε κάποιο βραχυκύκλωμα. «Η φωτιά ξεκίνησε από την οροφή. Αισθανθήκαμε ζέστη και μετά ακούσαμε τους τριγμούς στο ταβάνι. Ύστερα άρχισε να λιώνει το ταβάνι που ήταν πλαστικό. Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα», πρόσθεσε.

Ο Ρεβάν έτρεξε να βοηθήσει τη νύφη, που δεν μπορούσε να τρέξει εξαιτίας του νυφικού που φορούσε. «Άρπαξα την γυναίκα μου και την έσυρα, για να βγούμε από την πόρτα εξόδου της κουζίνας. Καθώς οι προσκεκλημένοι έτρεχαν να σωθούν, κάποιοι την πάτησαν. Τα πόδια της είναι χτυπημένα», περιέγραψε ο γαμπρός.

Ο Ρετάν είπε επίσης στο Skynews ότι στον χώρο υπήρχε ένας πυροσβεστήρας που δεν λειτούργησε.

Οι ιρακινές αρχές ανακοίνωσαν ότι στο κέντρο διασκέδασης όπου γινόταν το γαμήλιο γλέντι υπήρχαν εύφλεκτα υλικά και από τα πυροτεχνήματα προκλήθηκε φωτιά σε διακοσμητικά υφάσματα που υπήρχαν στην οροφή, με συνέπεια να εξαπλωθεί γρήγορα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, από την φωτιά που ξέσπασε έχασαν τη ζωή τους 107 άνθρωποι και περισσότεροι από 150 να τραυματιστούν.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την τραγωδία

Ένα βίντεο ντοκουμέντο, στο οποίο αποτυπώνεται η αρχική έκπληξη και ο τρόμος που έζησαν δεκάδες άνθρωποι στο γαμήλιο γλέντι στη Μοσούλη του Ιράκ, έδωσαν στη δημοσιότητα οι ιρακινές αρχές.

Στο βίντεο φαίνεται το νιόπαντρο ζευγάρι που χορεύει, όταν ξαφνικά στρέφουν το βλέμμα στην οροφή, που έχει τυλιχτεί στις φλόγες και ακούγονται οι πρώτες κραυγές αγωνίας από τους προσκεκλημένους.

Ακολουθεί πανικός, με τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο γαμήλιο γλέντι να σηκώνονται και να τρέχουν αλλόφρονες για να σωθούν.

Διαβάστε επίσης:

Wagner: Ο 25χρονος γιος του Πριγκόζιν θέλει να πάρει τη θέση του πατέρα του (photos)

Νόμπελ Ιατρικής 2023: Απονεμήθηκε στους Katalin Kariko και Drew Weissman

Αναζητώντας τον ήλιο του Οκτωβρίου στην Ισπανία – Οι ιδανικές διακοπές για το φθινόπωρο (Video/Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 13:26