search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 16:55
MENU CLOSE

Το παρασκήνιο της καρατόμησης του Διοικητή του «Αγία Όλγα»: Οι απειλές στους εργαζομένους, το μπάτζετ της «φύλαξης» και οι άθλιες συνθήκες

03.10.2023 18:25
agia-olga-new

Η καρατόμηση του διοικητή του νοσοκομείου «Αγία Όλγα», Χαράλαμπου Πρίφτη από τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Ο εν λόγω διοικητής είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς έφταναν καταγγελίες από τους εργαζόμενους για αυταρχική συμπεριφορά κάθε φορά που διαμαρτύρονταν για τις κακές συνθήκες που επικρατούσαν στο νοσοκομείο.

Μάλιστα δεν δίσταζε να επιβάλει και τιμωρίες στο προσωπικό, όπως για παράδειγμα να κόψει τις αναρρωτικές άδειες. Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων λέγεται ότι είχε απειλήσει το προσωπικό ότι «θα τους τσιμεντώσει» εάν δεν πάψουν να διαμαρτύρονται. Δεν ήταν όμως μόνο η εκδικητική συμπεριφορά του, το πρόβλημα.

Υπάρχουν τεράστια ερωτηματικά αναφορικά με τη συμφωνία που είχε δρομολογήσει με ιδιωτική εταιρία για τη φύλαξη του νοσοκομείου, κόστους 326.000 ευρώ. Τα έγγραφα από τη διαύγεια που έφτασαν στο γραφείο του υπουργού Υγείας αμέσως «χτύπησαν  τον συναγερμό» και έβαλαν αυτόματα κάτω από το «μικροσκόπιο» της ηγεσίας του υπουργείου κάθε κίνηση του πρώην διοικητή.

Μάλιστα δεν πέρασε αρκετός καιρός και το κόστος των υπηρεσιών της εταιρίας ξαφνικά «πέταξε» πάνω από 700.00 ευρώ. Αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Με εντολή του κ. Χρυσοχοΐδη, ο υφυπουργός αρμόδιος για την ψυχική Υγεία Δημήτρης Βαρτζόπουλος- χωρίς να ενημερώσει τη διοίκηση του νοσοκομείου Αγία Ολγα- επισκέφτηκε σήμερα το θεραπευτήριο όπου διαπίστωσε σοβαρά κτηριακά προβλήματα στην Ψυχιατρική κλινική, που έβαζαν ακόμα και σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών.

Ο αναπληρώτης υφυπουργός Ψυχικής Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος μιλώντας στο topontiki.gr για τα κτηριακά προβλήματα που διαπίστωσε στην ψυχιατρική κλινική τόνισε: «Είδαμε δύο μπάνια ξεχαρβαλωμένα, από δύο σημεία έσταζε η οροφή. Αυτό που μας εξόργισε ήταν η αμέλεια. Οι ζημιές αυτές μπορούν να επισκευαστούν με μικρό κόστος 5.000 ευρώ μέσα σε τρεις ημέρες, ωστόσο η διοίκηση δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον».

Όπως ήταν φυσικό ο διοικητής καρατομήθηκε μαζί με την αναπληρώτρια διοικήτρια Κατερίνα Μαχαιρά. Οι λόγοι σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας είναι τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα και οι ελλείψεις που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις της συγκεκριμένης Κλινικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη καρατόμηση διοικητή νοσοκομείου σε λιγότερο από ένα μηνά. Θυμίζουμε ότι η πρώτη ήταν στις αρχές Σεπτεμβρίου, στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Μεταξά. Ο κ. Χρυσοχοΐδης  έστειλε στο σπίτι του, τον πρώην διοικητή μετά από καταγγελίες των εργαζομένων για ελλείψεις σε φάρμακα και τρόφιμα, εξαιτίας της κακοδιαχείρισης.

Είναι προφανές ότι το μήνυμα που στέλνει ο υπουργός Υγείας είναι ότι όλοι οι διοικητές, οι Περιφερειάρχες αλλά και οι εργαζόμενοι ελέγχονται και αξιολογούνται και ουδείς μένει πλέον στο απυρόβλητο, καθώς στόχος είναι η εξυπηρέτηση του ασθενούς αλλά και η προστασία των χρημάτων των φορολογούμενων πολιτών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει γίνει παράταση σε όλες τις συμβάσεις των διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ έως το τέλος του χρόνου (31.12.23). Ωστόσο από το νέο έτος στις αξιολογήσεις μετράνε πλέον και τα συμβόλαια αποδοτικότητας που έχουν υπογράψει οι διοικητές.

Διαβάστε επίσης:

Aυτοδιοικητικές εκλογές: Πότε θα είναι κλειστά τα σχολεία – Το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας

Μαίρη Χρονοπούλου: «Σε κρίσιμη κατάσταση, υποστηρίζεται μηχανικά, δεν βλέπω να έχει προοπτικές» λέει ο γιατρός της

Κυψέλη: Γιος απειλούσε να σκοτώσει με μπαλτά την 78χρονη μητέρα του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 16:55