search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:29
MENU CLOSE

Βρούτσης για ΟΑΚΑ: «Άγνωστο πότε θα ανοίξει – Αναμένουμε την επαναξιολόγηση της μελέτης του ΤΑΙΠΕΔ» (videos)

03.10.2023 16:41
vroutsis_oaka_0310_1920-1080_new

H επαναξιολόγηση της τεχνικής μελέτης του ΤΑΙΠΕΔ για την στατική επάρκεια των στεγάστρων Καλατράβα, από το ΤΕΕ, θα κρίνει το πότε θα δοθούν ξανά στο κοινό το κεντρικό γήπεδο και το ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή το μείζον ζήτημα που δημιουργήθηκε με τα στέγαστρα Καλατράβα στο ΟΑΚΑ.

Όπως ανέφερε ο Βρούτσης: «Περιμένω την απόφαση όσον αφορά την αξιολόγηση που θα κάνει το ΤΕΕ και για το ποδηλατοδρόμιο και για το αθλητικό κέντρο του γηπέδου, και στη βάση αυτής της μελέτης που θα κάνουν θα μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα χρονοδιάγραμμα ενεργειών».

Σύμφωνα με τον υπουργό, έχοντας τα δεδομένα της πρώτης μελέτης του ΤΑΙΠΕΔ, εικάζεται ότι το ποδηλατοδρόμιο θα δοθεί στο κοινό νωρίτερα από το κεντρικό στάδιο.

«Το αθλητικό κέντρο και το ένα και το άλλο θα επαναλειτουργήσουν κανονικά όσος χρόνος και αν χρειαστεί όση προσπάθεια κι αν βάλουμε. Εξαίρεση αποτελεί το ποδηλατοδρόμιο για το οποίο έχω πάρει την εγγύηση του ΤΑΙΠΕΔ, ότι καθώς η μελέτη δείχνει διαφορετική αξιολόγηση στα ευρήματα, θα μπορούσε αυτό να κινηθεί πολύ πιο γρήγορα όσον αφορά την νέα μελέτη εφαρμογής και μέχρι το τέλος του ’24 να έχει επαναλειτουργήσει», επισήμανε ο Βρούτσης.

Όπως δήλωσε ο κ. Βρούτσης, με πρόσφατη υπουργική απόφαση δεν θα μπορεί να λειτουργήσει κανένα αθλητικό κέντρο χωρίς άδεια πυρασφάλειας και στατικής επάρκειας.

«Κανένα αθλητικό κέντρο δεν μπορεί να υπάρξει πλέον σε επίπεδο λειτουργίας στην πατρίδα μας, εάν δεν έχει δύο προϋποθέσεις: άδεια πυρασφάλειας και στατική άδεια», είπε χαρακτηριστικά.

ΤΑΙΠΕΔ για ΟΑΚΑ: Από το Σάββατο οι 4 τόμοι των 1.500 σελίδων είναι στο ΤΕΕ

Από το Σάββατο οι 4 τόμοι των 1.500 σελίδων, της πρώτης τεχνικής μελέτης του ΤΑΙΠΕΔ, για το σύνολο των κατασκευών Καλατράβα εντός του ΟΑΚΑ, βρίσκονται στο Τεχνικό Επιμελητήριο, που καλείται να ξεκινήσει άμεσα την επαναξιολόγηση της, σε συνεργασία με επιστήμονες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ο καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κώστας Σπυράκος, ο οποίος το 2006 συμμετείχε σε μία επιστημονική επιτροπή για το ΟΑΚΑ, μίλησε στην ΕΡΤ.

«Συμμετείχα σε μία επιτροπή η οποία ετοίμασε ένα εγχειρίδιο το οποίο έγραφε λεπτομερώς τι έλεγχοι πρέπει να γίνουν, τι όργανα πρέπει να τοποθετηθούν, ώστε έγκαιρα και εντοπίζεται το μέγεθος και η θέση των βλαβών, ώστε να μπορεί κανείς να επεμβαίνει άμεσα και αποτελεσματικά», σημείωσε ο καθηγητής.

Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, επισήμανε: «Όταν αναλάβαμε εμείς, τουλάχιστον το ποδηλατοδρόμιο και το κολυμβητήριο που μπορώ να σας πω αυτή την στιγμή δεν είχαν καν οικοδομική άδεια. Και αναγκαστήκαμε το 15 να ξεκινήσουμε την διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών (…) Εμείς δεν είχαμε κάτι τότε όσον αφορά την στατικότητα. Αλλά όταν βλέπεις ότι υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις χωρίς οικοδομική άδεια, ακόμα και μελέτη να πρέπει να κάνεις κάποια επέμβαση, ε δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχει οικοδομική άδεια».

Στο πλαίσιο επανελέγχου των στοιχείων της πολύμηνης έρευνας, αναμένεται τις επόμενες ημέρες μηχανικοί να βρεθούν για αυτοψία στις γιγάντιες σιδηροκατασκευές.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Τηλεδιάσκεψη με το Συντονιστικό στη Θεσσαλία για την πορεία των έργων – Στο Μαξίμου και ο Αγοραστός

Κι όμως ο Κασσελάκης πήγε στην Ολομέλεια της Βουλής – Η αμηχανία, τα πικρόχολα σχόλια Βορίδη-Πλεύρη και η μοναξιά του Τσακαλώτου

Με «εθνική γραμμή» στη Λευκωσία ο Στέφανος Κασελάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:28