search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 06:21
MENU CLOSE

Απεργία στο Χόλιγουντ: Αισιοδοξία για οριστική συμφωνία στις σημερινές διαπραγματεύσεις

04.10.2023 11:24
hollywood_strike_new

Μερικοί από τους επικεφαλής των χολιγουντιανών στούντιο και των συνδρομητικών πλατφορμών, αναμένεται να περάσουν και σήμερα το πρωί (ώρα δυτικής ακτής ΗΠΑ) την είσοδο του κτιρίου στην Λεωφόρο Ουίλσιρ του Χόλιγουντ στο οποίο βρίσκονται τα κεντρικά  της Ένωσης Ηθοποιών και Καλλιτεχνών Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου ΗΠΑ, σύμφωνα με επίσημη ανακοινωση της SAG-AFTRA.

Ο Τεντ Σαράντος του Netflix, ο Ντέιβιντ Ζάσλαβ της Warner Bros Discovery, ο Μπόμπ Ίγκερ της Disney, η Ντόνα Λάνγκλεϊ της NBC Universal Studios έπειτα από την αρχική -προσωρινή- συμφωνία η οποία επετεύχθη στις 24 Σεπτεμβρίου, με τους σεναριογράφους, επέστρεψαν στο τραπέζι των συζητήσεων με την επιτροπή διαπραγματεύσεων  των ηθοποιών και των άλλων επαγγελματιών του κλάδου της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, την Δευτέρα.

Η κίνηση των μεγαλοστελεχών ενισχύει το κλίμα αισιοδοξίας ότι οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε  συμφωνία, καθώς μέχρι τώρα, συνήθως μια ομάδα στελεχών εργασιακών σχέσεων χειριζόταν τις διαπραγματεύσεις για τα μέλη της Συμμαχίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (Alliance of Motion Picture and Television Producers-AMPTP) αλλά από την στιγμή κατά την οποία «οι διευθύνοντες σύμβουλοι άρχισαν αν εμπλέκονται ξανά στις επαφές με την Ένωση, το έκαναν κατανοώντας ότι τα προβλήματα που φέραμε στο τραπέζι πρέπει να αντιμετωπιστούν με σοβαρή και ουσιαστική διαπραγμάτευση», δήλωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας σε αμερικανικά ΜΜΕ, ο εκ των προέδρων της διαπραγματευτικής Επιτροπής Κρίς Κέιζερ, έπειτα από την ολοκλήρωση της ολοήμερης διάρκειας συνάντησης των δύο πλευρών.

Παρά την προσωρινή συμφωνία με τους σεναριογράφους, στις τάξεις του κλάδου ηθοποιών και των άλλων ειδικοτήτων του Χόλιγουντ επικρατούσε αισιοδοξία με διστακτικότητα και για την προχθεσινή συνάντηση εξέδωσαν μεν ανακοίνωση, όμως δεν διευκρινιζόταν ποια ήταν τα «αρκετά στελέχη» των εταιρειών τα οποία θα παραβρίσκονταν.

Στη συνάντηση της Δευτέρας, πάντως, δεν παραβρέθηκαν διαμεσολαβητές της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαμεσολάβησης και Συμβιβασμών, όπως είχε συμβεί σε δύο προηγούμενες συναντήσεις τον περασμένο Ιούλιο.

Τώρα ο κλάδος αναμένει να δει, έπειτα και από την προχθεσινή συνάντηση, αν και οι ηθοποιοί προχωρήσουν σε συμφωνία, όπως έκαναν οι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ στις 24 Σεπτεμβρίου. Ενδεχομένως όλα να εξαρτώνται από την επικείμενη -σημερινή- συνάντηση. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται να ωριμάζουν οι συνθήκες σύγκλισης και η επίτευξη συμφωνίας να είναι σχετικά «κοντά», χρονικά.

Διαβάστε επίσης:

Ραδιόφωνο: Οι «πρωταγωνίστριες» εταιρείες σε διαφημιστική δαπάνη

Φάρμα: Όταν οι παίκτες μαθαίνουν για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία (Video)

Με τον «Σασμό» στην κορυφή τηλεθέασης των προγραμμάτων άρχισε η εβδομάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:38