search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:54
MENU CLOSE

Γιούνκερ: Η Ουκρανία είναι εντελώς διεφθαρμένη – Δεν είναι έτοιμη για ένταξη στην ΕΕ

05.10.2023 17:13
gionker-new

Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αντιτάχθηκε στο ενδεχόμενο ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρόκειται για μια «διεφθαρμένη μαζικά χώρα».

«Όποιος είχε κάποια σχέση με την Ουκρανία γνωρίζει ότι πρόκειται για μια χώρα που είναι διεφθαρμένη σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Παρά τις προσπάθειές της, δεν είναι έτοιμη για ένταξη- χρειάζεται μαζικές εσωτερικές μεταρρυθμιστικές διαδικασίες», δήλωσε ο Γιούνκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο γερμανικό πρακτορείο Augsburger Allgemeine.

«Το να δίνουμε ψεύτικες υποσχέσεις» στους Ουκρανούς σχετικά με την ένταξη στην ΕΕ «δεν θα ήταν καλό ούτε για την ΕΕ ούτε για την Ουκρανία», πρόσθεσε ο Γιούνκερ.

«Δεν πρέπει να δίνετε ψεύτικες υποσχέσεις στους ανθρώπους στην Ουκρανία που υποφέρουν μέχρι το λαιμό», δήλωσε ο Γιούνκερ. «Είμαι πολύ θυμωμένος για κάποιες φωνές στην Ευρώπη που λένε στους Ουκρανούς ότι μπορούν να γίνουν μέλη αμέσως».

Η ένταξη στην ΕΕ για υποψήφιες χώρες όπως η Ουκρανία και η Μολδαβία πρέπει να συνδέεται με «εσωτερικές μεταρρυθμίσεις» και να υποστηρίζεται από μια «ειδική πλειοψηφία», υποστήριξε ο Γιούνκερ.

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια ερωτήματα σχετικά με την πορεία της στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

Διαβάστε επίσης:

Guardian για ΟΑΚΑ: Μπορεί να χρειαστεί να ξηλωθεί το στέγαστρο Καλατράβα

Το X, πρώην Twitter, αφαιρεί τους τίτλους από τους συνδέσμους ειδήσεων γιατί «δείχνει πιο όμορφο»

Βρετανία: «Απασφάλισε» ο ξάδερφος του Καρόλου – Χαρακτήρισε «τρελή» τη Μέγκαν και ανέφερε πως «η Καμίλα κάπνιζε μαριχουάνα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:54