search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 02:36
MENU CLOSE

Το X, πρώην Twitter, αφαιρεί τους τίτλους από τους συνδέσμους ειδήσεων γιατί «δείχνει πιο όμορφο»

05.10.2023 16:08
x

Η X, η πλατφόρμα που γνωρίσαμε ως Twitter, σταματά σταδιακά να εμφανίζει τους τίτλους για συνδέσμους που δημοσιεύονται από ειδησεογραφικούς ιστότοπους, αφού ο ιδιοκτήτης της Έλον Μασκ είπε ότι θα κάνει τις αναρτήσεις να φαίνονται καλύτερα.

Οι σύνδεσμοι που δημοσιεύονται στο Twitter εμφανίζονται πλέον ως μια εικόνα που περιλαμβάνεται στο άρθρο, ενώ εμφανίζεται ως κείμενο στην αριστερή γωνία της εικόνας. Εάν οι χρήστες θέλουν να επισκεφτούν τη σελίδα, πρέπει να κάνουν κλικ στην εικόνα, αλλά αυτή εμφανίζεται ελαφρώς διαφορετική από τον τρόπο εμφάνισης των εικόνων που ανεβαίνουν στον ιστότοπο.

Η αλλαγή έγινε την Τετάρτη για χρήστες iOS και επιτραπέζιων υπολογιστών. Η νέα εμφάνιση φαίνεται να μην ισχύει για συνδέσμους διαφημίσεων.

Η κίνηση για την αφαίρεση των τίτλων ήταν στα σκαριά από τον Αύγουστο. Μετά τις αναφορές του Forbes για την προγραμματισμένη αλλαγή, ο Μασκ έγραψε στο Twitter: «Αυτό έρχεται απευθείας από εμένα. Θα βελτιώσει σημαντικά την αισθητική».

Η X γίνεται όλο και πιο εχθρική για τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς από τότε που ανέλαβε ο Μασκ πριν από σχεδόν ένα χρόνο. Αν και δεν αποτελεί ποτέ σημαντική πηγή επισκεψιμότητας για πολλούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, η πλατφόρμα χρησιμοποιείται από τους περισσότερους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης και ρεπόρτερ για την ανταλλαγή και τη συγκέντρωση ειδήσεων, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι η επισκεψιμότητα από το Twitter έχει μειωθεί μετά την εξαγορά του. Τους τελευταίους μήνες, το NPR και η Australian Broadcasting Corporation (ABC) έχουν αποσυρθεί από τη χρήση της πλατφόρμας.

Το ABC επέρριψε τις ευθύνες για τις τοξικές αλληλεπιδράσεις στη X ενώ σε απάντηση, ο Μασκ κατηγόρησε την οργάνωση για λογοκρισία.

Τον Αύγουστο, η X φάνηκε για λίγο να καθυστερεί πέντε δευτερόλεπτα στη φόρτωση συνδέσμων σε ειδησεογραφικούς ιστότοπους και σε ανταγωνιστές του X, συμπεριλαμβανομένων των Reuters, New York Times, Instagram και Blue Sky.

Ο Μασκ ανέβασε στο Twitter αυτή την εβδομάδα ότι «σχεδόν ποτέ δεν διαβάζει ειδήσεις παλαιού τύπου πια» και είπε ότι ο αλγόριθμος X έχει βελτιστοποιηθεί σε σχέση με τους συνδέσμους για να διασφαλίσει ότι οι χρήστες θα παραμείνουν στην πλατφόρμα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Οι Financial Times ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι η διευθύνουσα σύμβουλος της X, Linda Yaccarino, πρόκειται να συναντηθεί με τις τράπεζες που χρηματοδότησαν με 13 δισεκατομμύρια δολάρια την αγορά του Twitter από τον Μασκ πέρυσι, για να εξηγήσουν το σχέδιο αναζωογόνησης της εταιρείας μετά την φυγή των διαφημιστών από την υπηρεσία.

Τον περασμένο μήνα ο Μασκ είχε απειλήσει να μηνύσει το Anti-Defamation League για απώλεια εσόδων, λέγοντας ότι οι διαφημιστές πιέζονταν να αποσύρουν διαφημίσεις από την αμερικανική ομάδα πολιτικών δικαιωμάτων, η οποία ισχυρίστηκε ότι προσπαθούσε να κλείσει την εταιρεία του «κατηγορώντας ψευδώς αυτήν και εμένα ότι είμαστε αντισημίτες».

Σε μια δήλωση την Τετάρτη, το ADL επέμεινε στα ευρήματα της έρευνάς του ότι το X και άλλες πλατφόρμες έχουν σοβαρά προβλήματα με αντισημίτες και εξτρεμιστές, αλλά σημείωσε τη «δηλωμένη πρόθεση του X τις τελευταίες εβδομάδες να αντιμετωπίσει τον αντισημιτισμό και το μίσος στην πλατφόρμα».

Το ADL είπε ότι ο ισχυρισμός ότι «ενορχηστρώθηκε κατά κάποιο τρόπο ένα μποϊκοτάζ της Χ ή ότι προκάλεσε ζημίες δισεκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία ή ότι «τραβάει τα νήματα» για άλλους διαφημιστές είναι ψευδής».

Διαβάστε επίσης:

Guardian για ΟΑΚΑ: Μπορεί να χρειαστεί να ξηλωθεί το στέγαστρο Καλατράβα

Σε ποια πόλη η άδεια αυτοκινήτου κοστίζει 73.000 δολάρια;

Εκτός Λευκού Οίκου ο σκύλος του Τζο Μπάιντεν – Είχε δαγκώσει πάνω από 10 μυστικούς πράκτορες (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32