search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:18
MENU CLOSE

Οι έρωτες της Μαίρης Χρονοπούλου: Η θύελλα με τον Πλέσσα, το πάθος με τον Μπάρκουλη, ο Πρέκας και ο γάμος με βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

06.10.2023 19:28
xronopoulou-12new

Η Μαίρη Χρονοπούλου, η μεγάλη ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης πέθανε σήμερα σήμερα (6.10.2023).

Τις τελευταίες ημέρες η μεγάλη ηθοποιός νοσηλευόταν διασωληνωμένη στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, καθώς γλίστρησε στα σκαλοπάτια του σαλονιού του σπιτιού της και χτύπησε στο κεφάλι, ενώ έμεινε αναίσθητη για ώρες, μέχρι να τη βρει η βοηθός της και να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Ήταν μια γυναίκα συνυφασμένη με τις μεγάλες επιτυχίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, μια γυναίκα αριστοκρατική, μια γόησσα, ένας μάγκας με προσωπικότητα. Από την προσωπική της ζωή δεν έλειψαν οι θυελλώδεις σχέσεις. Πριν από μερικούς μήνες είχε εξομολογηθεί ότι «μια φορά ερωτευόμαστε στη ζωή μας πραγματικά» και τόνισε ότι για εκείνη εκείνος ο έρωτας «δεν κατέληξε σε γάμο».

Πρώτος έρωτας της ήταν ο Μίμης Πλέσσας, που γνώρισε, στα 16 της χρόνια. “Τον ερωτεύτηκα βιαίως. Αυτός ήταν 20, μόλις είχε γυρίσει από την Αμερική με το master της χημείας, θεός για μένα. Μισώ τον αθλητισμό αλλά πήγα για μπάσκετ αφού η αδελφή του Μίμη ήταν η αρχηγός της ομάδας. Το έχουμε αποκαλύψει τόσες φορές που όλες του οι σύζυγοι λένε “για όνομα του θεού βαρεθήκαμε να το ακούμε”. Είχα πάει και στον πρώτο του γάμο, φόρεσα μαύρο ταγιέρ και γόβες και πήγα”, είχε εξομολογηθεί η ίδια σε συνέντευξή της.

Αργότερα είχε σχέση με τον Κώστα Πρέκα, αλλά και τον Ανδρέα Μπάρκουλη, με τον οποίο υπήρξε αρραβωνιασμένη για τρία χρόνια. Η σχέση τους υπήρξε έντονη και μάλιστα ο ίδιος είχε αποκαλύψει στη βιογραφία του πως τη χτυπούσε, γεγονός που την έκανε τελικά να φύγει από το σπίτι.

Για τη σχέση της με τους άντρες, η Μαίρη Χρονοπούλου, που όπως υποστήριζε δεν υπήρξε ποτέ “μία γυναίκα του γλεντιού, αλλά μία απλή αστή”, είχε πει: “Οι άνδρες αντιδρούσαν άσχημα απέναντί μου. Δεν το συγχωρούν οι μάγκες εύκολα το να είσαι σε ένα επάγγελμα προβολής. Εγώ κανονική γυναίκα ήμουνα, αλλά δεν το καταλάβαιναν. Όταν η γυναίκα είναι πιο προβεβλημένη από έναν άντρα το πληρώνει. Με ζήλευαν πολύ, λες και ήμουν η Λουκρητία Βοργία, ενώ ήμουν απόλυτα πίστη. Έφαγα πολλά χρόνια με κάθε άντρα και μου έχουν επισυνάψει 500 σχέσεις, που δεν υπήρξαν. Έμεινα 7 χρόνια μόνη μου, από τα 35 μέχρι τα 42, εποχή που ήμουν στα ντουζένια μου. Είχα πάθει σοκ από προηγούμενη σχέση και δεν ήθελα να συνυπάρχω με κανέναν. Δεν άντεχα στην ιδέα ότι θα με ακουμπήσει έστω και στα ακροδάχτυλα μου ένας άντρας”.

Τον Αύγουστο του 1975, η αγαπημένη ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου παντρεύτηκε τον πρώην δήμαρχο Σπάτων και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δήμο Μπότσαρη. Η τελετή έγινε στη Μητρόπολη και είχε μαζευτεί πλήθος κόσμου σε τέτοιο βαθμό, που δεν μπορούσε να προσεγγίσει την εκκλησία. Χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να φτάσει στον ναό με αρκετή καθυστέρηση και ένα σπασμένο παρμπρίζ από τους αμέτρητους θαυμαστές της, που ήθελαν να τη δουν από κοντά. Τρεις μέρες κράτησε αυτός ο δυστυχισμένος γάμος, όπως έλεγε η ίδια, γεγονός που την οδήγησε να φύγει στη Θεσσαλονίκη, αναζητώντας δουλειά στο ΚΘΒΕ. Τελικά αυτός ο κύκλος έκλεισε μετά από δύο χρόνια με ένα βελούδινο διαζύγιο.

Ο τελευταίος σύντροφος της ζωής της ήταν ο Νίκος Σταγόπουλος, με τον οποίο γνωρίστηκαν στο θέατρο Πανελλήνιο. Μαζί μοιράστηκαν δέκα χρόνια κοινής συνύπαρξης και υπήρξαν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια της δεκαετίας του ‘90 παρά τη διαφορά ηλικίας τους. Γι’ αυτό και μετά από τον χωρισμό τους, οι δυο τους παρέμειναν καλοί φίλοι.

Η εξομολόγησή της για τον μεγάλο της έρωτα

«Μια φορά ερωτευόμαστε στη ζωή μας πραγματικά» είχε πει πριν λίγους μήνες στον Alpha. Η Μαίρη Χρονοπούλου δεν κατονόμασε τον Ανδρέα Μπάρκουλη, αν και τον «φωτογράφισε», αναφέροντας ότι ο μεγάλος έρωτας της ζωής της ήταν ένας και ότι ποτέ δεν τον παντρεύτηκε.

«Δεν θα πω ποιος ήταν ο μεγάλος έρωτας της ζωής μου. Πιστεύω ότι μια φορά ερωτευόμαστε στη ζωή μας πραγματικά. Η σχέση αυτή δεν κατέληξε σε γάμο», είχε πει η σπουδαία σταρ του ελληνικού σινεμά.

Ωστόσο εκείνος που της λείπει περισσότερο είναι ο Νίκος Κούρκουλος. “Ο Κούρκουλος μού λείπει περισσότερο. Ήταν και οικογένειά μου. Μόνο που το σκέφτομαι αρρωσταίνω. Τα πάντα ήξερε δυστυχώς για τα προσωπικά μου. Το τι άκουγα! Έχει τραβήξει και αυτός με τα παθήματα τα δικά μου. Με προστάτευε, με φρόντιζε, με μάλωνε. Ήταν ό,τι πιο κοντινό είχα στη ζωή μου”, είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός. Η ίδια έχει βαφτίσει τον πρωτότοκο γιο του Νίκου Κούρκουλου, Άλκη.

Τον Αύγουστο του 1999, η σπουδαία ηθοποιός υπέστη ένα σοβαρό ατύχημα με το αυτοκίνητό της, που την είχε αναγκάσει να βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.  Σήμερα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών και σκόρπισε τη θλίψη στον χώρο του Πολιτισμού και στις καρδιές των ανθρώπων που αγάπησαν τη δουλειά και το ταλέντο της.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Καπουτζίδης: Απάντησε στον Βορίδη για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών: «Δεν χρειαζόμαστε την ψήφο σου»

Ο Αλεξάνδρου απαντά στον Κούτρα: «Δεν θα κάνουν νούμερα στην πλάτη του παιδιού μου» (Videos)

Μαίρη Χρονοπούλου: Τα τραγούδια της στον κινηματογράφο που άφησαν εποχή (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:07