search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:57
MENU CLOSE

Βρετανία: Άλλαξε το πρωτόκολλο επικοινωνίας του διαιτητή με το VAR μετά το λάθος στο Τότεναμ-Λίβερπουλ

06.10.2023 21:49
liverpoul-new

Το τεράστιο σφάλμα που έκαναν ο διαιτητής και ο VAR του αγώνα της Τότεναμ με τη Λίβερπουλ, με το ακυρωθέν γκολ του Ντίας, οδήγησε την Ένωση Διαιτητών της Αγγλίας σε αλλαγές και ξεχωριστές, κατευθυντήριες οδηγίες για να υπάρχει πλέον καλύτερη επικοινωνία ανάμεσα στους ρέφερι και το δίδυμο στο VAR.

Αφού πρώτα δημοσιοποίησε τα ηχητικά των διαλόγων μεταξύ των διαιτητών στη φάση του ακυρωθέντος τέρματος του Λουίς Ντίας, όπου αποδείχθηκε πως οι άνθρωποι στην αίθουσα VAR δεν είχαν αντιληφθεί την υπόδειξη κι όταν ήλεγξαν τη φάση κι έδωσαν σήμα να συνεχιστεί ο αγώνας, πίστευαν ότι το γκολ μέτρησε, η PGMOL άλλαξε το πρωτόκολλο της επικοινωνίας του VAR, προχωρώντας σε εφαρμογή του απ’ αυτό το Σαββατοκύριακο (7-8/10).

Συγκεκριμένα, η PMGOL συμβούλεψε τους VAR της Premier League να επιβεβαιώνουν κάθε φορά το αποτέλεσμα του ελέγχου που έκαναν μαζί με τον εκάστοτε AVAR, προτού ενημερώσουν τον διαιτητή του αγώνα για την τελική απόφαση, εκτιμώντας πως έτσι θα υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια και θα αποφευχθούν λάθη σαν κι αυτό που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε επίσης:

Euroleague: Με απουσίες η πρώτη ευρωπαϊκή μάχη των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ (video)

Μακάμπι Χάιφα – Παναθηναϊκός 0-0: Ισοπαλία και πρώτη θέση στον όμιλο του Europa League

Γιάννης Ιωαννίδης: Συγκινήθηκε ο Νίκος Γκάλης – «Τον είχα σαν μεγάλο αδερφό, έβαζε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:56