search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 15:19
MENU CLOSE

Με το κόκκινο γαρύφαλλο του αγώνα και της ελπίδας για τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων

07.10.2023 06:09
Syrigos

Στις 8 Οκτώβρη είναι η ώρα να το πάρουμε αλλιώς! Η «Λαϊκή Συσπείρωση» να αποτελέσει την έκπληξη αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, στην Αττική και σε όλους τους δήμους.
Ψηφίζουμε για όλα! 

Είναι η ώρα να δοθεί μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, να πάθει μεγάλο στραπάτσο! Δε δεχόμαστε να πληρώνουμε την επιστροφή στα ματωμένα πλεονάσματα και τη σφιχτή δημοσιονομική πολιτική, την ώρα που ακόμα πληρώνουμε τις συνέπειες της προηγούμενης πολιτικής των τεράστιων πακέτων και των φθηνών δανείων στους επιχειρηματικούς ομίλους, που έφερε τον πληθωρισμό.

Οι εργαζόμενοι στην Ανατολική Αττική, όπως και σε όλη την Περιφέρεια, έχουμε νιώσει πολύ καλά στο πετσί μας τι σημαίνει ο στενός κορσές της δημοσιονομικής πολιτικής, του «κόστους-οφέλους» και των ματωμένων πλεονασμάτων που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, με την ενεργή στήριξη των εκλεχτών τους στην Περιφέρεια, Σγουρό-Δούρου-Πατούλη και των επίδοξων συνεχιστών τους Χαρδαλιά και Ιωακειμίδη:
-Στον περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων, που εμποδίστηκε από τις δυναμικές κινητοποιήσεις των κατοίκων!
-Στην απουσία δημόσιου νοσοκομείου στην Αν. Αττική και την υπολειτουργία των Κέντρων Υγείας, με αποτέλεσμα να θρηνούμε το θάνατο ακόμα και νέων μανάδων!
-Στα ακαθάριστα ρέματα και την απουσία αντιπλημμυρικών έργων, περιμένοντας την ανάθεση εργολαβιών εκατομμυρίων ευρώ σε ιδιωτικές εταιρίες.
-Στην απουσία αντιπυρικής προστασίας και την παντελή έλλειψη προσωπικού στα Δασαρχεία.
-Στην καθυστέρηση της υπογραφής των συμβάσεων για τη μεταφορά των μαθητών, των παιδιών μας στα σχολεία
-Στην έλλειψη αποχετευτικού δικτύου.

Οι λαϊκές ανάγκες, οι ανάγκες των πολλών ήταν και είναι έξω από τη δράση και τα προγράμματα των εκλεκτών των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, στο επίκεντρο τους έχουν την προώθηση των σχεδιασμών για τη στήριξη των καπιταλιστικών επενδύσεων, των μεγαλοξενοδόχων, των επιχειρηματικών ομίλων. Για αυτούς υπόσχονται ότι θα διεκδικούν κονδύλια από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, συναγωνιζόμενοι για το ποιος είναι ικανότερος «καταφερτζής», αλλά και πιο συνεργάσιμος με την εκάστοτε κυβέρνηση. Αυτός είναι ο κοινός άξονας που ενώνει τα προγράμματα τους. 

Όρος της «πράσινης μετάβασης», στην οποία όλοι τους ορκίζονται, είναι η παραπέρα εμπορευματοποίηση γης, υδάτων, δασών και υγείας. Προϋπόθεση των «πράσινων επενδύσεων» είναι η επιδείνωση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, το πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα, η διαχείριση αποβλήτων με καύση απορριμμάτων για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Έργα και δράσεις που δεν προσανατολίζουν τα χρήματα στην πραγματική πολιτική προστασία από πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμούς, δεν δημιουργούν ελεύθερους χώρους με δωρεάν πρόσβαση του λαού, ούτε εξασφαλίζουν ποιοτική κατοικία ή άλλες υποδομές αναγκαίες για την υγεία του λαού.

Τώρα χρειάζεται ανατροπή αυτής της κατάστασης. Γιατί αυτή η πολιτική, όσο συνεχίζεται, θα αφήνει πίσω της μόνο θύματα. Στις 8 και στις 15 Οκτώβρη υπάρχουν δύο επιλογές: Η μία που εκφράζει η κυβέρνηση με τα υπόλοιπα συστημικά κόμματα και η άλλη που εκφράζουν οι ανάγκες του λαού, αυτή που εκφράζει το κόκκινο γαρύφαλλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στις 8 Οκτώβρη επιλέγουμε να χαράξουμε άλλη πορεία από αυτή που ζούμε καθημερινά. Μία πορεία με εκλεγμένους μαχητές, αγωνιστές στο πλάι του λαού.

Στις 8 Οκτώβρη ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση», το ψηφοδέλτιο που στηρίζεται από το ΚΚΕ, με υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής τον Γιάννη Πρωτούλη, και σε όλους τους Δήμους. Για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων!

*Ο Βάλσαμος Συρίγος, είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Διαβάστε επίσης:

Ικανοποίηση στην Άγκυρα από τα ελληνικά «δώρα»

Να υπερασπιστούμε την πολιτική ως εγγύηση των ανθρώπινων αναγκών

Η παιδική και νεανική βία ως κόμικς…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 15:15