search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 02:41
MENU CLOSE

ΟΗΕ: Έκκληση για τερματισμό της βίας στη Γάζα – «Απομακρυνθείτε από το χείλος του γκρεμού»

07.10.2023 18:13
ISRAEL (4)

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ έκανε έκκληση για τον άμεσο τερματισμό της βίας στη Γάζα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

Ο Τουρκ δήλωσε σοκαρισμένος από τις πληροφορίες ότι εκατοντάδες ρουκέτες ερίφθησαν σήμερα προς το Ισραήλ και ότι αιχμαλωτίστηκαν ισραηλινοί πολίτες.

Αυτή η επίθεση έχει φρικτό αντίκτυπο στους ισραηλινούς αμάχους. Οι άμαχοι δεν θα πρέπει ποτέ να είναι στόχος επιθέσεων, ανέφερε.

Ο Τουρκ κάλεσε το Ισραήλ να λάβει προληπτικά μέτρα για να αποφευχθούν θύματα μεταξύ των αμάχων.

Καλώ για τον άμεσο τερματισμό της βίας και απευθύνομαι προς όλες τις πλευρές και τις σημαντικές χώρες στην περιοχή να αποκλιμακώσουν για να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή Τορ Γουένσλαντ καταδίκασε σήμερα τις επιθέσεις προειδοποιώντας με ανακοίνωσή του: Αυτός είναι ένας επικίνδυνος γκρεμός και κάνω έκκληση σε όλους να απομακρυνθούν από το χείλος του. Ο ίδιος κάλεσε για μέγιστη αυτοσυγκράτηση και ζήτησε από όλες τις πλευρές να προστατεύσουν τους αμάχους.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να καταβάλει «διπλωματικές προσπάθειες για να αποφευχθεί μια ευρύτερη ανάφλεξη» μετά την κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα το πρωί η Χαμάς σε ισραηλινές πόλεις κοντά στη Λωρίδα της Γάζας και στο κεντρικό Ισραήλ και εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία του για τον άμαχο πληθυσμό και καλεί για τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του Γκουτέρες.

ΟΗΕ: Συμβούλιο Ασφαλείας κεκλεισμένων των θυρών την Κυριακή

Στο μεταξύ, τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών κεκλεισμένων των θυρών ζήτησε η Μάλτα, έπειτα από τις επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, ανακοίνωσαν σήμερα διπλωμάτες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συγκληθεί αύριο Κυριακή.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Εγκρίθηκε χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας

Εισβολή στο Ισραήλ: Διεθνές κύμα καταδίκης – Ποιοι στηρίζουν την Χαμάς και ποιοι κρατούν στάση ίσων αποστάσεων

Εισβολή στο Ισραήλ: Πάνω από 2.200 ρουκέτες της Χαμάς μέσα σε 5 ώρες (Videos & Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 02:34