Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Μετά τον Μάκη Βορίδη, και ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε πως θα καταψηφίσει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Θάνος Πλεύρης έσπευσε να εκφράσει την αντίθεσή του, λίγο καιρό μετά τη συνέντευξή Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. «Οι γάμοι μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών θα γίνουν πραγματικότητα κάποια στιγμή, και αυτό είναι μέρος της στρατηγικής μας. Η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη», είχε πει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Υπενθυμίζεται πως ο Μάκης Βορίδης, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού, ανέφερε χαρακτηριστικά στο Action24 την εβδομάδα που πέρασε: «Την άποψή μου, την προσωπική την έχω εκφράσει, είμαι αντίθετος. Έχω πει ότι δεν θα το ψηφίσω».
«Από την στιγμή που δεν ανοίγει από την κυβέρνηση αυτό το θέμα, από τη στιγμή που δεν το ανοίγει ο Πρωθυπουργός, η συζήτηση στην παρούσα φάση έχει ακαδημαϊκό και θεωρητικό χαρακτήρα. Επομένως, να γίνει σε ακαδημαϊκό και θεωρητικό επίπεδο. Αλλά εγώ δεν είμαι κομμάτι, αν θέλετε, “της ακαδημίας” για να κάνω αυτή τη συζήτηση. Ας συζητηθεί σε επίπεδο “δημοσιολογούντων”», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.
Το σχετικό νομοσχέδιο – σύμφωνα με πληροφορίες – είναι ήδη έτοιμο. Αυτό που απομένει είναι να έρθει σε διαβούλευση με την Εκκλησία και τη Δεξιά της Δεξιάς μέσα στη ΝΔ.
Διαβάστε επίσης:
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Κορυφώνεται η έξοδος των ετεροδημοτών – Πώς ψηφίζουμε
ΠΑΣΟΚ: Τι θέλει να κερδίσει από τις Αυτοδιοικητικές εκλογές – Οι ελπίδες, τα σενάρια και οι… φόβοι
ΣΥΡΙΖΑ: Τα στοιχήματα των αυτοδιοικητικών εκλογών με το βλέμμα στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.