search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:02
MENU CLOSE

Ο Καλατράβα, ο Τσίπρας και η Συμφωνία των Πρεσπών

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2302
5/10/2023
08.10.2023 10:27
tsipras zaev

Εντύπωση προκάλεσε η «ξαφνική» επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία την περασμένη Δευτέρα. Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι μάθαμε γι’ αυτήν την επίσκεψη από «διαρροή» του επιτελείου του πρώην πρωθυπουργού.

Σύμφωνα λοιπόν, με πηγές από το επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού, έγραψε το ΑΠΕ, «ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί σήμερα (την περασμένη Δευτέρα) στη Στρούμνιτσα της Βόρειας Μακεδονίας, για ιδιωτική επίσκεψη στον κ. Ζάεφ, ο οποίος αναμένεται να τον υποδεχθεί στο σπίτι του».

Οι ίδιες πηγές από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα υπενθύμισαν στο ΑΠΕ «ότι στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2022, όταν κεντρικός προσκεκλημένος ήταν ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, προσκλήθηκε ο κ. Τσίπρας να επισκεφθεί τον τόπο καταγωγής του για να ανταποδώσει τη φιλοξενία».

Κάτι που δεν ανέφεραν στο ΑΠΕ οι επιτελείς του τον πρωθυπουργού είναι ότι στην εν λόγω ιδιωτική επίσκεψη συνοδεύονταν από τον διευθυντή του πρώην πρωθυπουργικού του γραφείου Ευ. Καλπαδάκη.

Αυτό έγινε γνωστό από το ρεπορτάζ ΣΥΡΙΖΑ και ήταν λογικό να προκαλέσει ερωτήσεις: Τι σημαίνει η παρουσία του εν λόγω εν ενεργεία διπλωμάτη αποσπασμένου στον ΣΥΡΙΖΑ στην ιδιωτική επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον (ασχολούμενο με ενεργειακές μπίζνες πια) πρώην πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ;

Το «Ποντίκι» απευθύνθηκε σε καθέναν που θα μπορούσε να φωτίσει αυτήν τη λεπτομέρεια (της παρουσίας του επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα όταν ήταν πρωθυπουργός) και όλοι σημείωσαν ότι αυτή η παρουσία σημαίνει πως υπάρχει κάτι περισσότερο πίσω απ’ αυτήν την ιδιωτική επίσκεψη.

Από τις απαντήσεις που πήραμε στο ερώτημα γι’ αυτήν την ιδιωτική επίσκεψη αξίζει να παραθέσουμε αυτήν μιας παλιάς καραβάνας της ελληνικής διπλωματίας: «Σε αντίθεση με τον Καλατράβα, ο Τσίπρας έχει αναλάβει και το έργο της συντήρησης του έργου», δηλαδή της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία τόσο μεγάλη υπηρεσία πρόσφερε στην Ουάσιγκτον…

Διαβάστε επίσης:

Ποια στελέχη παίζουν δυνατά για τη θέση γραμματέα της ΝΔ

Αλέξης Τσίπρας: «Ψήφισε» Γαβρίλη στον Πειραιά

Φταρνίζεται ο Χαρδαλιάς και παθαίνει γρίπη ο… Αγοραστός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:01