search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 07:35
MENU CLOSE

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023: Νικητές οι… δημοσκοπήσεις – «Μάχη» για τον β’ γύρο 

09.10.2023 06:16
kalpi

Κακά τα ψέμματα: είτε μυστικές είτε φανερές οι δημοσκοπήσεις για τις κάλπες της αυτοδιοίκησης έπεσαν μέσα. 

Παρόλο που μεθοδολογικά είναι πιο δύσκολες αυτές οι έρευνες γιατί το εκλογικό σώμα είναι τελείως διαφορετικό και ο σταυρός περνάει από πολλά κριτήρια και σκέψεις, πέσανε με «μαεστρία μέσα» σε ό,τι έχει να κάνει με τις περιφέρειες αλλά και με τους μεγάλους δήμους. 

Όλα όσα έγραφε τις προηγούμενες μέρες η στήλη επιβεβαιώθηκαν. Με μικρές αποκλίσεις αλλά η ουσία είναι ότι επιβεβαιώθηκαν σε ό,τι έχει να κάνει με τον 2ο γύρο: 

  • Στο Βόρειο Αιγαίο, ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Αλκιβιάδης Στεφανής, θα αναμετρηθεί με τον «αντάρτη» και νυν περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη
  • Στα Ιόνια Νησιά, η Ρόδη Κράτσα που έχει και το χρίσμα της ΝΔ, θα δώσει σκληρό αγώνα με τον πρώην δήμαρχο Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή.
  • Στην Ανατολική Μακεδονία –Θράκη, ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, θα δώσει τη μάχη με τον «γαλάζιο» Χριστόδουλο Τοψίδη
  • Στη Δυτική Μακεδονία, ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Κασσαπίδης θα δώσει σκληρή μάχη απέναντι στον πρώην βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Αμανατίδη, ο οποίος μάλιστα έκοψε πρώτος το νήμα 
  • Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δημήτρης Πτωχός (περιβάλλον Σαμαρά) – μεγάλη στήριξη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη – θα βρεθεί απέναντι στον πρώην περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη 
  • Στην Θεσσαλία, ο νυν περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πολύ κοντά στην νίκη από την πρώτη Κυριακή, στη δεύτερη αναμέτρηση θα βρεθεί απέναντι στον Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος στηρίζετε από ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ούτε λίγο, ούτε πολύ τα αποτελέσματα σε ό,τι έχει να κάνει με την περιφέρεια ήταν αναμενόμενα για όλα τα κομματικά επιτελεία. Είπαμε, η ΝΔ νικήτρια και οι δημοσκοπήσεις ακόμα πιο πολύ. 

Διαβάστε επίσης:

Περιφερειακές και δημοτικές εκλογές: Ο Κώστας Καραμανλής ξέχασε την ταυτότητά του (Video)

Συνωστισμός πασόκων και ποταμίσιων στα σκαλιά του Μαξίμου

Ο Καλατράβα, ο Τσίπρας και η Συμφωνία των Πρεσπών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 07:29