search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:07
MENU CLOSE

Αύγουστος Κορτώ σε Βολιώτες: «Ο Μπέος δεν σας αξίζει»

09.10.2023 00:27
kortw

Ανάρτηση για τον ομοφοβικό οχετό του Αχιλλέα Μπέου κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, έκανε ο Αύγουστος Κορτώ.

Απευθυνόμενος στα «αδέλφια του απ’ τον Βόλο» ο γνωστός συγγραφέας επισημαίνει: «Ο Μπέος, που εξελέγη και πάλι, δεν σας αξίζει. Αξίζει σε ανθρώπους που δεν έχω γνωρίσει, που αύριο κιόλας μπορεί να σας λένε ψέματα, ότι δεν τον ξαναψήφισαν, γιατί, θέλω να πιστεύω, κάπου εντός τους νιώθουν λίγη ντροπή που στήριξαν έναν τέτοιον τύπο, ξανά, για δήμαρχο».

«Μια μέρα ο Βόλος θα απαλλαγεί απ’ τη θεσμική ασχήμια του, θα λάμψει όπως είναι το γραφτό του», επισημαίνει.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Από τότε που ήμουν παιδάκι, κι ερχόμασταν για Πάσχα στο Πήλιο, και κατηφορίζαμε στην πόλη σας, μα τον Θεό, σας ένιωθα πατριώτες μου.

Όποτε η τύχη με έφερε τα τελευταία χρόνια στην υπέροχη πόλη σας – τόσο άδικα βασανισμένη, κι εγκαταλελειμμένη στην κρατική και δημοτική ολιγωρία – είχα την αίσθηση πως βρισκόμουν σε μιαν άλλη Σαλονίκη, μικρότερη, μα εξίσου όμορφη και φιλόξενη.

Γνώρισα πολλούς από σας, και κουβαλώ μέσα μου τη σκέψη ανθρώπων με ανοιχτή και καθαρή καρδιά, που προικίζουν τον κόσμο με την παρουσία τους.

Ο Μπέος, που εξελέγη και πάλι, δεν σας αξίζει. Αξίζει σε ανθρώπους που δεν έχω γνωρίσει, που αύριο κιόλας μπορεί να σας λένε ψέματα, ότι δεν τον ξαναψήφισαν, γιατί, θέλω να πιστεύω, κάπου εντός τους νιώθουν λίγη ντροπή που στήριξαν έναν τέτοιον τύπο, ξανά, για δήμαρχο.

Δεν ξέρω αν μπορείτε να τους αλλάξετε μυαλά, αν έχετε τον χρόνο και το σθένος, αν είναι καν εφικτό. Πολλοί σπεύδουν να σας καταδικάσουν συλλήβδην: καλά να πάθουν, αυτός τους αξίζει.

Εγώ αρνούμαι να το πιστέψω, να το δεχτώ. Μια μέρα ο Βόλος θα απαλλαγεί απ’ τη θεσμική ασχήμια του, θα λάμψει όπως είναι το γραφτό του.

Κι ελπίζω να είμαι εκεί, δίπλα σας, στην πόλη που αγαπώ σαν δική μου».

Διαβάστε επίσης:

Ορέστης Τζιόβας: Η νέα αποκάλυψη για την προσωπική του ζωή (video)

Χρήστος Κούτρας: «Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου μου ζήτησε συγγνώμη» – Τι είπε ο δημοσιογράφος για το τέλος της κόντρας

Άννα Βίσση: Το τραγούδι που αφιέρωσε στη Μαίρη Χρονοπούλου (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:03