search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:16
MENU CLOSE

Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες

09.10.2023 09:54
AP23281642991155

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κατηγόρησαν σήμερα την ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως «ανθρώπινες ασπίδες».

Επίσης η Χαμάς «κρύβει τρομοκρατική υποδομή σε περιοχές αμάχων» στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) με ανάρτησή τους στην πλατφόρμα X.

Σε ένα κατάλογο με «εγκλήματα πολέμου της Χαμάς», που αναρτήθηκε στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δηλώνουν επίσης πως η Χαμάς συμμετέχει σε «βεβήλωση και ακρωτηριαμό νεκρών», «εσκεμμένους φόνους αμάχων» και «απαγωγή και ομηρεία αμάχων».

Η Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, επιτέθηκε αιφνιδιαστικά το πρωί του Σαββάτου στο Ισραήλ. Ένοπλοι Παλαιστίνιοι εισήλθαν στο Ισραήλ από την ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα. Η παλαιστινιακή οργάνωση, η οποία έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, έχει έκτοτε εκτοξεύσει χιλιάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ. Η χώρα απάντησε με αντεπιθέσεις.

Η Χαμάς σκότωσε εκατοντάδες Ισραηλινούς και απήγαγε περισσότερους από 100 ανθρώπους, περιλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων, και τους έχει μεταφέρει στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το Ισραήλ. Σε απάντηση, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε στόχους της Χαμάς στο θύλακα.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Βαριά ήττα για την κυβερνητική συμμαχία, σημαντική άνοδος της ακροδεξιάς (Photos)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έφτασαν στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν οι ρουκέτες τις Χαμάς – Περισσότεροι από 1.100 οι νεκροί (videos/photos)

Λωρίδα της Γάζας: Έκρηξη από ισραηλινό πύραυλο διακόπτει «στον αέρα» ρεπορτάζ του BBC (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:10