search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:06
MENU CLOSE

Το Ιράν, η Xαμάς και η σφαγή της ειρήνης

09.10.2023 11:46
eponymos-xenofon

Ο αιφνιδιασμός ήταν απόλυτος και φαίνεται ότι οι τρομοκράτες ισλαμιστές της Χαμάς ήταν καλά προετοιμασμένοι και εξοπλισμένοι.

Όλα αυτά τα χρόνια, τουλάχιστον από το 1973, ήταν απίθανο για το Ισραήλ να συμβεί μιας τέτοιας έκτασης πολεμική εισβολή όπου οι τρομοκράτες να εισβάλλουν σε πόλεις και να σφαγιάζουν πολίτες. Αυτή η ενέργεια είχε πολλές και πολύπλοκες παραμέτρους. Ωστόσο, δυο γεγονότα δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστα:

Πρώτον, η τεράστια αποτυχία του αμυντικού συστήματος του Ισραήλ με τις περίφημες ηλεκτρονικές μονάδες ενός υπερσύγχρονου στρατού όπως και των μυστικών υπηρεσιών της θρυλικής Μοσάντ, άλλα και των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Όλοι πιαστήκαν στον ύπνο.

Δεύτερον, η ανείπωτη φρίκη των ανατριχιαστικών εγκλημάτων πολέμου κατά των αμάχων από τους φανατικούς ισλαμιστές εισβολείς. Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια καλά σχεδιασμένη επίθεση πίσω από την οποία κρύβεται το θεοκρατικό Ιράν, μια χώρα όπου μπορεί οποιοσδήποτε να σκοτώσει στο ξύλο μια γυναίκα στο δρόμο επειδή δεν φορά, κατά τη γνώμη του, σωστά την ισλαμική μαντίλα. Αυτό οφείλουμε να το αξιολογήσουμε ιδιαίτερα καθώς πρέπει να προσέχουμε τι υπερασπιζόμαστε.

Για παράδειγμα, οι δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας, από τον ΣΥΡΙΖΑ ως το ΠΑΣΟΚ, καταδίκασαν με πόνο ψυχής την ισλαμική επίθεση και τις φρικαλεότητες σε βάρος αμάχων καθώς η παλαιστινιακή μαντίλα έχει εγγραφεί βαθιά στον προοδευτικό τους ψυχισμό, για να μην μπορεί σήμερα ο κύριος Μάντζιος παρά να υπερασπίζεται εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ «τα δικαία αιτήματα του παλαιστινιακού λαού». Από την άλλη, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την τρομοκρατία, άλλα η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του μόνο που δεν βγήκε στους δρόμους να πανηγυρίσει για την σφαγή των αμάχων.

 Το ΚΚΕ παραμένει εκτός κριτικής και πραγματικότητας αφού έχει καταφέρει να κρατά ζωντανά τα ιδεώδη του Στάλιν. Δεν θα κωλώσει τώρα με το Ισραήλ…

Μετά τον Αριέλ Σαρόν και την αποχώρηση των Εβραίων εποίκων από τη Γάζα το 2005, το Ισραήλ διατηρούσε το status quo αφήνοντας τη Γάζα στη Χαμάς διατηρώντας παράλληλα τις παλαιστινιακές αρχές στη Δυτική Όχθη καθιστώντας δυνατή την αθόρυβη συνέχιση του αποικισμού του 60 % αυτής της περιοχής. Οι Παλαιστίνιοι όμως αποφάσισαν διαφορετικά. Η τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς, της οποίας κύριος καταστατικός στόχος είναι η εξαφάνιση του κράτους του Ισραήλ από προσώπου γης, ψηφίστηκε στις τοπικές εκλογές του 2006 συντριπτικά από τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας. Οι παλαιστίνιοι κάτοικοι γνώριζαν την τρομοκρατική δράση της Χαμάς και την αδρή χρηματοδότησή της από το Ιράν και το Κατάρ για να ζουν χλιδάτα εκτός Λωρίδας οι ηγέτες της αδιαφορώντας για την μίζερη ζωή των συμπατριωτών τους δεδομένου ότι στην ουσία κανείς δεν εργάζεται εκεί λόγω των ευγενικών χορηγιών του Κατάρ και του Ιράν -χωρών που απεργάζονται όλα τα άλλα, εκτός από τη λύση του παλαιστινιακού…

Ξεκάθαρος και διακηρυγμένος σκοπός της Χαμάς είναι να μην προχωρήσει καμιά ειρηνευτική συμφωνία και κυρίως να σαμποτάρουν κάθε προσπάθεια προσέγγισης του Ισραήλ με χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία. Είναι πραγματικά κλινικής μορφής αφέλεια να προσεγγίζει κανείς το Μεσανατολικό με γνώμονα το «δίκαιο» για το οποίο κόπτονται ορισμένοι στον δυτικό ελεύθερο δημοκρατικό κόσμο μας, και γίνονται φερέφωνα θεοκρατικών δικτατοριών και στυγνών δολοφονικών καθεστώτων.

Όλη αυτή η εξέλιξη πιστεύει κανείς ότι δεν διαθέτει πολιτισμικά χαρακτηριστικά; Ότι δεν τροφοδοτεί το μίσος εναντίον της άδικης και διεφθαρμένης Δύσης αλλά και του τρόπου ζωής της; Ότι δεν υπονομεύεται από το Ισλάμ ευθέως ο δυτικός πολιτισμός; Μα ο πλέον ειλικρινής Τούρκος ισλαμιστής πολιτικός, ο Ερντογάν, κάθε μέρα εξαπολύει απειλές εναντίον της Δύσης μιλώντας ξεκάθαρα για το ότι το Ισλάμ θα καταλάβει την Ευρώπη με τους μετανάστες! Μάλιστα, εμείς στον Έβρο το ζήσαμε ως πραγματικό σενάριο, όταν η Τουρκία σχεδίασε και εκτέλεσε ανεπιτυχώς την εισβολή μεταναστών που απέκρουσε η χώρα μας επιτυχώς, ενώ οι «προοδευτικές δυνάμεις» και οι «αλληλέγγυοι» κατηγορούσαν την Ελλάδα επειδή υπερασπίστηκε τα σύνορά της!

Τι ζητά ο Τούρκος Πρόεδρος από την ΕΕ; Ελεύθερη βίζα για να κινούνται νόμιμα και κυριλέ τα φέσια και οι μπούργκες -και με όλα τα δικαιώματα που τους στερεί το Ισλάμ και η χώρα τους- στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, στη Βιέννη, στο Παρίσι. Τι ακριβώς περιμένουμε να συμβεί για να καταλάβουμε τον δεδηλωμένο τους στόχο να καταλάβουν το Παρίσι και να επιβάλλουν τη σαρία στα Ηλύσια;

Τι ακριβώς είναι εκείνο που δεν καταλαβαίνει η Δύση με τους χάρτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τους οποίους όταν επικρατήσουν οι Ισλαμιστές, θα τους αξιοποιήσουν …καταλλήλως καθώς τρελαίνονται για «ανθρώπινα δικαιώματα»! Αυτοί που περιέφεραν, ποδοπατούσαν και βεβήλωναν τη σωρό της γερμανίδας τουρίστριας, οι «υπερασπιστές των δίκαιων του παλαιστινιακού λαού», τι κοινωνία φανταζόμαστε ότι θα οικοδομήσουν; Μια κοινωνία, ελευθερίας, δικαίου και δικαιωμάτων; Έτσι αντιμετωπίζονται από την Δύση όλοι αυτοί οι ισλαμικοί πληθυσμοί που την κατακλύζουν;

Το Ισραήλ αποτελεί ένα οχυρό του δυτικού κόσμου σε αυτήν την περιοχή, απέναντι στην επέλαση του εξτρεμιστικού ισλαμισμού και των θεοκρατικών τυραννιών, και για αυτόν το λόγο (μαζί με χίλιους άλλους…) είμαστε με το Ισραήλ και τη Δύση η οποία, ωστόσο, εξακολουθεί να ερμηνεύει λανθασμένα τον εαυτό της και τους άλλους.

Διαβάστε επίσης:

Ο Οπενχάιμερ και η είσοδος στην ατομική εποχή

Με το κόκκινο γαρύφαλλο του αγώνα και της ελπίδας για τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων

Το βουνό των… αριθμών που πρέπει να ανέβει ο Κασσελάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:03