search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 13:30
MENU CLOSE

Λούτσα: Προφυλακιστέοι οι δύο Τούρκοι για τη δολοφονία των έξι

10.10.2023 10:11
MAKELEIO_LOUTSA
Eurokinissi

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι δύο Τούρκοι κατηγορούμενοι, ηλικίας 32 και 28 ετών, για τη δολοφονία των 6 στην Λούτσα.

Οι κατηγορούμενοι έδωσαν πολύωρες καταθέσεις, παρουσία διερμηνέα, οι οποίες ολοκληρώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Τι είπαν στις απολογίες τους

Σύμφωνα με την υπεράσπιση τους, αρνούνται τη φυσική αυτουργία στις ανθρωποκτονίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος φέρεται να υποστήριξε πως είχε φιλική σχέση με τα θύματα ενώ ο 28χρονος πως δεν τους γνώριζε καν.

Ο 32χρονος, ο οποίος φέρεται να έχει οδηγήσει εσκεμμένα τους 6 Τούρκους στο σημείο της ενέδρας, σύμφωνα με πληροφορίες αποδέχεται ότι ήταν ο οδηγός του μπλε αυτοκινήτου με τις γερμανικές πινακίδες, αλλά αρνείται ότι δολοφόνησε τους ομοεθνείς του.

Στην απολογία του, κατά τη διάρκεια της οποίας προσκόμισε πλειάδα εγγράφων για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του, επικαλείται και την έκθεση της Δ.Ε.Ε. περί μη εύρεσης πυρίτιδας στο σώμα ή τα ρούχα του.

Ο 28χρονος, κατά πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει κανένα από τα 6 θύματα και την ημέρα και ώρα της δολοφονίας βρισκόταν αλλού.

Ωστόσο ανακριτής και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς τους και αποφάσισαν και οι δύο να πάρουν το δρόμο για τις φυλακές.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπιζουν είναι ανθρωποκτονία κατά συρροή και κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων. 

Αναζητείται ένα ακόμη άτομο

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό ενός ακόμα ατόμου, τουρκικής καταγωγής το οποίο φέρεται να συμμετείχε στην εξαπλή εκτέλεση.

Διαβάστε επίσης:

Μαρτυρία Έλληνα που επαναπατρίστηκε από το Ισραήλ – «Στο αεροδρόμιο επικρατούσε χαμός και τρόμος, εκατοντάδες έψαχναν ένα εισιτήριο» (video)

Δήμαρχος πανηγύρισε την επανεκλογή του με καπέλο ΣΥΡΙΖΑ, μπλούζα ΝΔ και παπούτσια ΠΑΣΟΚ! (photo/videos)

ΕΟΠΥΥ: Προσοχή σε παραπλανητικά SMS – «Να είστε προσεκτικοί» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:28