search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:25
MENU CLOSE

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας το Πολεμικό Ναυτικό – Στην Ανατολική Μεσόγειο η φρεγάτα «Ψαρά» με πλοία του ΝΑΤΟ

10.10.2023 23:54
FREGATA_PSARA

Σε κατάσταση Αυξημένης Ετοιμότητας έχει τεθεί το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό όπως και όλο το ΝΑΤΟ, λόγω του πολέμου στο Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς.

Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί υπέρ του Ισραήλ και το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας βρίσκεται σε επαγρύπνηση, όπως και όλη η ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η φρεγάτα «Ψαρά» είναι στην Ανατολική Μεσόγειο στη δύναμη αυξημένης ετοιμότητας του ΝΑΤΟ μαζί με πλοία και άλλων κρατών-μελών.

Προς τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Ισραήλ πλεει ήδη το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford με πλοία συνοδείας, που μπήκαν ήδη στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν αναπτυχθεί 1 αεροπλανοφόρο, 7 αντιτορπιλικά, 4 φρεγάτες και 1 καταδρομικό, καθώς και άγνωστος αριθμός υποβρυχίων, πλοίων υποστήριξης και αεροσκαφών καθώς και η αερομετεφερόμενη Ομάδα Κρούσης.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι είναι στο πλευρό του Ισραήλ και ότι είναι καθήκον του να απαντήσει στις επιθέσεις της Χαμάς τονίζοντας ότι θα στέλνει πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια. «Το Υπουργείο Άμυνας έχει μεταφέρει την ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρων USS Gerald R. Ford στην ανατολική Μεσόγειο και έχει ενισχύσει την παρουσία των μαχητικών μας αεροσκαφών. Και είμαστε έτοιμοι να μετακινήσουμε πρόσθετα μέσα όπως απαιτείται» δήλωσε Αμερικανός πρόεδρος.

 Ακόμα ανέφερε ότι οι ΗΠΑ αυξάνουν την πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών και αναχαιτιστικών για την ενίσχυση του «σιδερένιου θόλου». Προειδοποίησε επίσης τυχόν εχθρικά μέρη να μην εκμεταλλευτούν την κατάσταση στο Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Δεχθήκαμε πυραυλικές επιθέσεις από το έδαφος της Συρίας, λέει ο ισραηλινός στρατός

Στο πλευρό του Ισραήλ οι ΗΠΑ: «Έχουν καθήκον να απαντήσουν στις επιθέσεις της Χαμάς» λέει ο Μπάιντεν

ΕΕ: Ξεμπλόκαραν οι ΥΠΕΞ την ευρω-βοήθεια προς την Παλαιστίνη μετά τις αντιδράσεις για τις παλινωδίες της Κομισιόν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:25