search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:32
MENU CLOSE

ΔΝΤ για πόλεμο στο Ισραήλ: Σύννεφο που σκοτεινιάζει τον ορίζοντα της παγκόσμιας οικονομίας

12.10.2023 13:00
dnt_imf

Την ώρα που χιλιάδες άμαχοι σκοτώνονται στη Μέση Ανατολή, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα χαρακτήρισε σήμερα “θλιβερή” τη σύγκρουση του Ισραήλ με τη Χαμάς και εκτίμησε ότι αυτή «απειλεί να αμαυρώσει την ήδη “χλιαρή” παγκόσμια οικονομική προοπτική».

“Παρακολουθούμε στενά πώς εξελίσσεται η κατάσταση, πώς επηρεάζει, κυρίως τις πετρελαϊκές αγορές“, είπε η Γκεοργκίεβα και επισήμανε ότι υπάρχουν κάποιες διακυμάνσεις στις τιμές του πετρελαίου και στις αντιδράσεις των αγορών, αλλά είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε τον οικονομικό αντίκτυπο.

“Με λίγα λόγια, αυτό είναι ένα νέο σύννεφο στον όχι και ασφαλέστερο ορίζοντα για την παγκόσμια οικονομία, ένα νέο σύννεφο που σκοτεινιάζει τον ορίζοντα και, φυσικά, που δεν χρειαζόταν”, δήλωσε η Γκεοργκίεβα σε συνέντευξη Τύπου κατά τις ετήσιες συνόδους του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Ο χρόνος μετρά αντίστροφα στη Γάζα λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης – Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία (video)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ανελέητο «σφυροκόπημα στη Γάζα, νεκροί δεκάδες άμαχοι, χιλιάδες οι εκτοπισμένοι – Αγωνία για τους ομήρους της Χαμάς (videos)

Τέσσερα ερωτήματα για την ισραηλινο-παλαιστινιακή κρίση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:22