search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:53
MENU CLOSE

Μαίρη Χρονοπούλου: Η τελευταία «παράσταση» – Αποτεφρώθηκε στη Ριτσώνα – Συγκίνηση στον αποχαιρετισμό της ηθοποιού

13.10.2023 17:55
xronopoulou apotefrosi- new

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο τελευταίο «αντίο» στην ηθοποιό Μαίρη Χρονοπούλου, που έφυγε από τη ζωή στα 90 της χρόνια, μετά από ατύχημα στο σπίτι της.

Η ίδια η εκλιπούσα είχε εκφράσει όσο ήταν εν ζωή την επιθυμία της να μην γίνει κηδεία κατά το χριστιανικό εθιμοτυπικό, αλλά μια «γιορτή αποχαιρετισμού» στο σπίτι της στην Παιανία, παρουσία φίλων και θαυμαστών της και μετά να αποτεφρωθεί στη Ριτσώνα.

Ντυμένοι στα λευκά, οι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά στη λαμπερή ηθοποιό, συγκεντρώθηκαν στο σπίτι της στην Παιανία, ενώ πραγματοποιήθηκε στη Ριτσώνα η αποτέφρωσή της.

Η σορός παρέμεινε στο σπίτι μέχρι τις 14:00, προτού μεταφερθεί στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας. Στις 15:30 έγινε αποχαιρετισμός στην αίθουσα του αποτεφρωτηρίου και στις 16:25 η παραλαβή της σορού προς αποτέφρωση.

«Έτσι θα είναι το δικό μου “φινάλε”, το τελευταίο μου “πάρτι”. Χωρίς φέρετρο, όλα λευκά. Κανείς δεν θα ξέρει που θα βρίσκομαι. Το τελευταίο «πάρτι» μου έχει άλλο πλάνο. Η καύση είναι ένας εξαγνισμός!» γράφει η σχετική ανακοίνωση για την τελευταία επιθυμία της, λόγια που η ίδια είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή της.

Πρόκειται για μια αποχαιρετιστήρια γιορτή -πολύ μακριά από κηδεία- τόνισε ο Σπύρος Μπιμπίλας μιλώντας στην εκπομπή «Mega Καλημέρα».

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη στενή σχέση που τον ένωνε με την αείμνηστη σταρ, ενώ έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τη «γιορτή».

«Τα τελευταία 10 χρόνια ήμασταν πολύ κοντά, αλλά την έχω γνωρίσει πριν από 30 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια που ήμασταν κοντά, είδα ποιοι ήταν οι φίλοι της. Η Μαίρη ανανέωνε τους φίλους της. Αισθάνομαι άσχημα που λένε κάποιοι “εγώ ήμουν φίλος της”. Όλοι ήταν φίλοι της. Ήταν ένας φιλόξενος άνθρωπος, γλυκός κι αγωνιστικός. Πολύ συχνά, μου έλεγε πως αν θέλουμε βοήθεια για τους ηθοποιούς, να έρθει, παρά τα προβλήματα που είχε. Μας έλεγε ιστορίες για όσα είχε ζήσει. Ήταν ένα φως» είπε ενώ αναφορικά με την αποχαιρετιστήρια γιορτή στην ηθοποιό πρόσθεσε:

«Δεν θα το ονομάσω πάρτι αυτό. Είναι μια αποχαιρετιστήρια γιορτή. Εγώ δεν θα συμμετέχω σε ένα πάρτι, αλλά σε μια αποχαιρετιστήρια γιορτή, όπως το ήθελε η Μαίρη. Ήθελε να ήταν όλοι οι φίλοι της, ντυμένοι στα λευκά και να είναι ένας γλυκός αποχαιρετισμός φίλων.

Στον υπέροχο κήπο της, γύρω από την πισίνα και κάτω από τις ελιές, θα τοποθετηθεί catering, ενω σερβιτόροι θα προσφέρουν γαρίδες, άφθονο κρασί και γλυκίσματα. Από τα ηχεία θα ακούγεται μουσική και με αυτόν τον τρόπο θα αποχαιρετήσουν τη Μαίρη Χρονοπούλου οι αγαπημένοι της φίλοι. Το πάρτι αυτό δεν θα έχει καμία σχέση με κηδεία, παρά με μια μεγάλη και λαμπερή γιορτή, όπως άλλωστε ήθελε η ίδια η Μαίρη Χρονοπούλου. Το φέρετρο της σπουδαίας ηθοποιού θα τοποθετηθεί για αποχαιρετισμό στο σαλόνι του σπιτιού της και θα είναι ανοιχτό, ώστε να εναποθέσουν ένα λουλούδι οι φίλοι κι οι θαυμαστές της».

Η άφιξη της σορού στον κήπο του σπιτιού της στην Παιανία

Στον δρόμο προς το αποτεφρωτήριο η σορός

Διαβάστε επίσης:

Κεφαλάρι: Λήστεψαν ηλικιωμένη υπό την απειλή όπλου – Την έδεσαν και της πήραν κοσμήματα αξίας 25.000 ευρώ και μετρητά

Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε γυναίκα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σενάρια εμπλοκής της Ελλάδας – Γιατί οι φρεγάτες «Σαλαμίς»-«Ψαρά» βρίσκονται ανοιχτά του Λιβάνου (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:47