search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 02:33
MENU CLOSE

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σενάρια εμπλοκής της Ελλάδας – Γιατί οι φρεγάτες «Σαλαμίς»-«Ψαρά» βρίσκονται ανοιχτά του Λιβάνου (video)

13.10.2023 15:57
fregates_1310_1460-820_new

Για εμπλοκή της Ελλάδας στην κρίση της Μέσης Ανατολής κάνει λόγο το BBC, που αναφέρει πως η φρεγάτα «Σαλαμίς» βρίσκεται ανοιχτά του Λιβάνου ως βοήθεια στο Ισραήλ.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Open, το ελληνικό πολεμικό πλοίο δεν εστάλη στην περιοχή με εντολή της Ελλάδας, αλλά είναι ενταγμένο στη ναυτική δύναμη του ΟΗΕ για την επιχείρηση ειρήνης UNIFIL που εκτελεί περιπολίες και έλεγχο στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο έξω από τα χωρικά ύδατα του Λιβάνου, στα 12 ναυτικά μίλια.

Παράλληλα, το ρεπορτάζ σημειώνει πως η φρεγάτα βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στην περιοχή μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου στο πλαίσιο ΝΑΤΟϊκών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό συμμετέχει στη συγκεκριμένη επιχείρηση από την αρχή της συγκρότησής της, ενώ επισημαίνεται ότι η χώρα μας δεν λειτουργεί μόνη της σε ό,τι αφορά το Μεσανατολικό, αλλά στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής συμμαχίας. Στην περιοχή με δυνάμεις του ΝΑΤΟ βρίσκεται και η φρεγάτα «Ψαρά».

Διέψευσε και ο Παύλος Μαρινάκης

Νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, είχε διαψεύσει τυχόν εμπλοκή της Ελλάδας στο Μεσανατολικό.

«Το πλοίο που βρίσκεται στις ακτές Λιβάνου είναι στο πλαίσιο της αποστολής των ΟΗΕ και είναι εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης, μια φρεγάτα στην περιοχή είναι μέρος της δύναμης του ΝΑΤΟ που διαρκεί πολλά χρόνια και ο προγραμματισμός της εκεί παρουσίας της είναι από πέρυσι», τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Διαβάστε επίσης:

Θανατηφόρο τροχαίο στη Σαντορίνη: Νεκρή 45χρονη – Οδηγούσε η κόρη της

Φωτιά στη Δράμα – Σηκώθηκαν και εναέρια μέσα

Παλαιστίνιος πρόσφυγας σε Στεφανίδου: «Ντρέπομαι για λογαριασμό σας, θέλετε να πεθάνουμε όμορφα και ήσυχα» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32