search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 09:48
MENU CLOSE

Σοκ στη Λάρισα: 62χρονος καταγγέλλει ομηρία και εργασιακή εκμετάλλευση από κτηνοτρόφους για 9 μήνες

13.10.2023 19:59
pnimostasio-new

Σοκάρει καταγγελία 62χρονου που ισχυρίζεται πως κτηνοτρόφοι στη Λάρισα τον κρατούσαν αιχμάλωτο και τον ξυλοκοπούσαν επί εννέα μήνες, σε ποιμνιοστάσιο.

Ο 62χρονος τον περασμένο Ιανουάριο βρέθηκε στη Λάρισα έχοντας συμφωνήσει με τον 44χρονο κτηνοτρόφο να εργαστεί στο ποιμνιοστάσιό του ως βοσκός.

Μετά από δύο με τρεις ημέρες εργασίας, διαπιστώνοντας ότι το εργασιακό περιβάλλον δεν είναι κατάλληλο, δήλωσε ότι θέλει να φύγει από τη Λάρισα, με τον 44χρονο, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στην ΕΛΑΣ, παρουσία του 42χρονου κτηνοτρόφου να τον γρονθοκοπεί, στο πρόσωπο και στο στήθος, ενώ του αφαίρεσε την ταυτότητα.

Ο 62χρονος κατήγγειλε, επίσης, ότι ποτέ δεν τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, παρότι τους το ζητούσε, όπως επίσης ότι τον απειλούσαν συνεχώς, προκειμένου να παραμείνει στη Λάρισα και να συνεχίζει να εργάζεται στο ποιμνιοστάσιό τους.

Μάλιστα, μετά το Πάσχα, ο 62χρονος καταγγέλλει ότι χωρίς την άδειά του τον μετέφεραν στα ορεινά των Γρεβενών, όπου εργάστηκε μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Στις αρχές Σεπτεμβρίου δήλωσε ξανά πως θέλει να φύγει για να πέσει «εκ νέου θύμα ξυλοδαρμού» από τον 44χρονο.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, μετά την αναφορά της πρεσβείας της Ρουμανίας, μετέβησαν χθες στο ποιμνιοστάσιο όπου εντόπισαν τον 62χρονο και στη συνέχεια συνέλαβαν τους δύο κτηνοτρόφους.

Ο 62χρονος φέρεται να επιβεβαίωσε τα όσα κατήγγειλε στην πρεσβεία της χώρας του, ενώ φέρεται να είπε ότι δεν αποχωρούσε από το ποιμνιοστάσιο, φοβούμενος μετά την κακοποιητική συμπεριφορά που είχε υποστεί και γιατί του είχαν παρακρατήσει την ταυτότητά του.

Σημειώνεται πως από την έρευνα των αστυνομικών, το πορτοφόλι του 62χρονου βρέθηκε στο αυτοκίνητο των δύο κτηνοτρόφων. Κατήγγειλε, τέλος, ότι οι δύο κτηνοτρόφοι του οφείλουν δεδουλευμένα που ανέρχονται σε 4.800 ευρώ.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, προκειμένου να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις για τα καταγγελλόμενα, ενώ στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης αναμένεται να ενημερωθεί και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Κάλλας: Ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας με την Αντζελίνα Τζολί στην Ηλεία

Χαϊκάλης: Έχουν φαγωθεί αν μιλάω με τον Φιλιππίδη, να μην τον πάρω τηλέφωνο σε μια δύσκολη στιγμή;

Μαίρη Χρονοπούλου: Η τελευταία «παράσταση» – Αποτεφρώθηκε στη Ριτσώνα – Συγκίνηση στον αποχαιρετισμό της ηθοποιού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 09:47