search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 00:31
MENU CLOSE

Εκλογές 2023: Παρατράγουδα στη Ρόδο – Δύο συλλήψεις σε εκλογικό τμήμα

15.10.2023 18:07
ekloges apotelesmata attiki- new

Ένταση και μικροεπεισόδια προκλήθηκαν σε εκλογικά τμήμα της Ρόδου, στα οποία διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σύμφωνα με τη Ροδιακή, το πρώτο σημειώθηκε σε χωριό της ανατολικής πλευράς του νησιού, όταν καταγγέλθηκε από εκπρόσωπο άλλης εκλογικής παράταξης πως ένα άνδρας μοίραζε ψηφοδέλτια έξω από την είσοδο του εκλογικού τμήματος.

Η δικαστική αντιπρόσωπος ενημέρωσε το πρωτοδικείο της Ρόδου, που έδωσε εντολή να μεταβεί αστυνομική δύναμη στην περιοχή. Ο άνδρας συνελήφθη για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του αρμόδιου Εισαγγλέα Πρωτοδικών Ρόδου αφέθηκε ελεύθερος.

Ο συλληφθείς, ο οποίος αρνείται την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται, υπέβαλε μήνυση σε βάρος της εκλογικής αντιπροσώπου που τον κατήγγειλε με αποτέλεσμα να συλληφθεί και εκείνη. Στη συνέχει αφέθηκε ελεύθερη με εντολή του Εισαγγελέα.

Αντιδικεία μεταξύ δικαστικής αντιπροσώπου και ψηφοφόρου

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε σε χωριό της δυτικής πλευράς του νησιού μας όπου υπήρξε αντιδικεία μεταξύ της δικαστικής αντιπροσώπου και ψηφοφόρου, η οποία συνόδευε ηλικιωμένη. 

Στο περιστατικό δεν δοθηκε συνέχεια, ωστόσο κλήθηκε και μετέβη στη συνέχεια περιπολικό του αστυνομικού τμήματος της περιοχής.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη σήμερα το πρωί (Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023) στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νότιας Ρόδου, ένας ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, υπήρξε καταγγελία ότι ο συλληφθείς προέβαινε σε διανομή ψηφοδελτίων, εξωτερικά χώρου εκλογικού κέντρου σε χωριό της Ρόδου, σε πολίτες που πήγαιναν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Οι οδηγίες σε εκλογικό κέντρο που έγιναν viral – «Χαμογελάμε παίρνουμε και καραμελίτσα»

Κόρινθος: Χάλασε και βυθίστηκε η γέφυρα Ποσειδωνίας στον Ισθμό (Video)

Δακτύλιος: Επιστρέφει τη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας – Τι θα γίνει με όσους είχαν πέρσι άδειες δακτυλίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 00:19