search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 01:10
MENU CLOSE

Συνεδριάζει το ΕΣΡ για τα ομοφοβικά σχόλια Χιώτη και Αυτιά κατά Κασσελάκη

16.10.2023 06:00
xiotisesr-aytias-NEW

Εκτακτη συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα, στο ΕΣΡ για να εξετάσει τις περιπτώσεις ομοφοβικών σχολίων σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, από τους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Γιώργο Αυτιά.

Η σύγκληση του ΔΣ του ΕΣΡ, υπό τη νέα του σύνθεση, αποφασίστηκε από την Πρόεδρο, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, μετά τον σάλο που προκάλεσαν τα σχόλια του πρώην διευθυντή του ΣΚΑΙ 100,3, Βασίλη Χιώτη.

Στη συνεδρίαση θα εξεταστεί και το σχόλιο του Γιώργου Αυτιά στην τηλεοπτική του εκπομπή το Σάββατο, που επίσης προκάλεσε πλήθος επικρίσεων, αλλά και την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, που ζητά την απομάκρυνση του δημοσιογράφου από τον τηλεοπτικό σταθμό.

Επιπλέον, από το βράδυ του Σαββάτου, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν καλεσμένοι στις σημερινές εκπομπές του ΣΚΑΙ ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να εμφανιστούν, με την Κουμουνδούρου να καλεί ουσιαστικά τη διοίκηση του σταθμού να αποδοκιμάσει τα κρούσματα ομοφοβικών σχολίων, που πυκνώνουν τελευταία από τις εκπομπές του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Αυτιάς είχε δηλώσει στην εκπομπή του αναφερόμενος στη θητεία του Στέφανου Κασσελάκη: «Φαντάζεστε τι έχει να γίνει στη Θήβα όταν παρουσιαστεί εκεί… υπάρχει και γυμναστήριο για τους φαντάρους νεοσύλλεκτους… Να δούμε τι μέλλει γενέσθαι».

Ο κ. Κασσελάκης με ανάρτησή του στα social media έκανε λόγο για ομοφοβικό σχόλιο εναντίον του, καλώντας τον ΣΚΑΪ να «ξεριζώσει την κουλτούρα διακρίσεων και ομοφοβίας».

Αναδίπλωση Αυτιά

Πάντως χθες ο κ. Αυτιάς άφησε το ειρωνικό υφάκι, καθώς εμφανίστηκε απολογητικός, μετά την παρέμβαση του ΕΣΡ, διαβάζοντας ξεκάθαρα μια έτοιμη δήλωση. Στην προσπάθειά του να πείσει ότι δεν ήταν ομοφοβικό το σχόλιό του, τόνισε ότι δεν επιθυμεί καμιά συσχέτιση με τέτοιου είδους κατηγορίες, καθώς τέτοιες τοποθετήσεις δεν συνάδουν «με τις αρχές του, τους κανόνες ζωής και τον σεβασμό της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου».

Όπως αναμένεται, το ΕΣΡ θα ασχοληθεί και με μια άλλη πλειάδα καταγγελιών για ομοφοβικά σχόλια και υπονοούμενα που έχουν γίνει κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

Διαβάστε επίσης:

Σία Κοσιώνη: «Γλέντι» στο Twitter με την αντίδρασή της στην ήττα – σοκ Μπακογιάννη

Βερύκιος: Αιχμηρή απάντηση στη Βίκυ Χαζτηβασιλείου για το «Πάμε Πακέτο» (Video)

Γιάμαλη: «Έλεγαν για μένα: “Η ξανθούλα με το πλούσιο μπούστο… Έτσι πήρε τις δουλειές”» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 01:09