search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 04:36
MENU CLOSE

ΕΣΡ: Έκκληση – σύσταση στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ – Η ρατσιστική ρητορική δεν αποτελεί έκφραση γνώμης

17.10.2023 10:28
esr_new

Ανακοίνωση η οποία ενέχει την διάσταση της έκκλησης-σύστασης προς τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και τους παρόχους ενημερωτικών υπηρεσιών εξέδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με τη νέα σύνθεση του, εξαιτίας των ομοφοβικών περιστατικών και υπόρρητου ρατσιστικού λόγου από δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες και ιστοσελίδες «με διατύπωση σχολίων που αφορούν δυσμενείς διακρίσεις και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Η ανακοίνωση μάλιστα φέρει την υπογραφή της προέδρου του Ευτέρπης Κουτζαμάνη-Δρίλια και αναρτήθηκε τελικώς στην ιστοσελίδα του ΕΣΡ.

«Παρακαλείσθε να ασκήσετε τη δέουσα εποπτεία ώστε να μην παρουσιάζονται ή ανακοινώνονται, μέσω των συχνοτήτων σας, θέσεις και απόψεις που είναι ασύμβατες με τις αξίες της ισότητας και δεν συνάδουν με τις αρχές της ανεκτικότητας και της αποδοχής της διαφορετικότητας σε μια δημοκρατική κοινωνία», σημειώνει το ΕΣΡ στην έκκληση που απευθύνει προς όλους τους ραδιοφωνικούς, τηλεοπτικούς σταθμούς αλλά και τους παρόχους υπηρεσιών ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και τις ιστοσελίδες.

Η εποπτική αρχή στην ανακοίνωση της παραθέτει το νομικό πλαίσιο εντός του οποίου τα ραδιοτηλεοπτικά και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης οφείλουν να τηρούν.

Διαβάστε επίσης:

Μια ελληνική σειρά και μια ασπρόμαυρη ταινία είχαν τις υψηλότερες τηλεθέασεις το Σαββατοκύριακο

Σε Alpha και ΣΚΑΪ τα σημαντικότερα μερίδια τηλεθέασης του Σαββατοκύριακου

Τηλεθέαση: Στην κορυφή η «Γη της ελιάς» την Παρασκευή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58