search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:39
MENU CLOSE

Βομβαρδισμός νοσοκομείου στη Γάζα: Αρνείται εμπλοκή το Ισραήλ, κατηγορεί την Ισλαμική Τζιχάντ με βίντεο του… 2022

17.10.2023 23:52
nosokomeio-gaza-new

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι «δεν στοχεύει νοσοκομεία» κατηγορώντας την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου της Γάζας από την οποία τουλάχιστον 500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. 

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ αρνήθηκε ότι η οργάνωση ευθύνεται για το δολοφονικό χτύπημα.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας υποστηρίζουν ότι με βάση «πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, μια αποτυχημένη ρουκέτα της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ (PIJ) προκάλεσε τη φονική έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας».

Σε ανακοίνωσή τους, οι IDF αναφέρουν ότι «από την ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων των IDF, πραγματοποιήθηκε εχθρική πυραυλική επίθεση προς το Ισραήλ, η οποία πέρασε κοντά από το νοσοκομείο, όταν αυτό χτυπήθηκε».

«Σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, από διάφορες πηγές που διαθέτουμε, η οργάνωση PIJ είναι υπεύθυνη για την αποτυχημένη βολή [ρουκέτας] που έπληξε το νοσοκομείο», προσθέτουν οι IDF.

Μάλιστα ορισμένοι λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακινούν και βίντεο, το οποίο υποστηρίζουν πως αποδεικνύει αυτόν τον ισχυρισμό.

Ωστόσο, ο γνωστός σχολιαστής και ακτιβιστής Jackson Hinkle υποστηρίζει πως τα βίντεο αυτά έχουν τραβηχθεί από τον Αύγουστο του 2022

Το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ κατηγορεί και ο Νετανιάχου

Το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ κατηγορεί και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Μια ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων του IDF δείχνει ότι ένα μπαράζ ρουκετών εκτοξεύτηκε από τρομοκράτες στη Γάζα, περνώντας σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο Al Ahli στη Γάζα τη στιγμή που χτυπήθηκε. Πληροφορίες από πολλές πηγές που έχουμε στα χέρια μας δείχνουν ότι το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ είναι υπεύθυνο για την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου που έπληξε το νοσοκομείο στη Γάζα» έγραψε ο Νετανιάχου στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

Διαβάστε επίσης:

ΕΕ: «Παραβίαση του διεθνούς δικαίου» η επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας, λέει ο Σαρλ Μισέλ – Αρνήθηκε να απαντήσει η Φον ντερ Λάιεν

Μέση Ανατολή: Στο τραπέζι της ΕΕ πιθανοί τρόποι για «κοινή δράση» – Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ηγετών

Τουρκία: Ραγδαίες οι εξελίξεις μετά τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα – Οι Ισραηλινοί καλούνται να εγκαταλείψουν τη χώρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:38