search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 02:15
MENU CLOSE

Χαμάς: Νεκρός ο επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας μετά από βομβαρδισμό στο σπίτι του

19.10.2023 15:27
xamas chief

Ο αρχηγός των δυνάμεων ασφαλείας της Χαμάς σκοτώθηκε σήμερα μαζί με μέλη της οικογένειάς του σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο σπίτι τους, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στην κατεστραμμένη Λωρίδα της Γάζας για να «εξοντώσει» την ομάδα. 

Ο Τζεχάντ Μχάιζεν, βασικός ηγέτης της Χαμάς, σκοτώθηκε στην αεροπορική επιδρομή στο σπίτι του στη Γάζα, καθώς ο Ισραηλινός Στρατός συνέχισε να χτυπά εκατοντάδες στόχους σε όλο τον θύλακα, συμπεριλαμβανομένων τούνελ και κέντρων διοίκησης.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι επιτίθεται στους τρομοκράτες της Χαμάς όπου κι αν βρίσκονται στη Γάζα, χαρακτηρίζοντάς τους «νεκρούς που περπατούν» ενώ κατηγορεί τους ηγέτες και τους μαχητές της οργάνωσης ότι βρίσκουν καταφύγιο στον άμαχο πληθυσμό

Σήμερα, οι βομβαρδισμοί έπληξαν τοποθεσίες σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων περιοχών του νότου που το Ισραήλ είχε κηρύξει «ασφαλείς ζώνες». 

Εξουθενωμένοι Παλαιστίνιοι έψαχναν απεγνωσμένα μέσα από τα ερείπια των σπιτιών τους για αγαπημένα πρόσωπα σήμερα το πρωί, αντικρύζοντας άψυχα σώματα παιδιών, συζύγων και γονιών.

Σχεδόν δύο εβδομάδες από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τις αεροπορικές επιδρομές ως απάντηση στην επίθεση μαχητών της Χαμάς που οδήγησε στη σφαγή 1.300 ανθρώπων, χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί σε όλο τον θύλακα μήκους 25 μιλίων και 3.785 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων 1.524 παιδιά. 

Για τα περισσότερα από δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιους που έχουν παγιδευτεί εκεί, πουθενά -και κανείς- δεν φαίνεται να είναι ασφαλής από τα ανελέητα ισραηλινά χτυπήματα.  

Στη νότια Γάζα, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι αναζητούν οποιοδήποτε καταφύγιο μπορούν να βρουν αφού το Ισραήλ τους είπε ότι θα ήταν μια «ζώνη σωτηρίας», υπήρξαν ανελέητα χτυπήματα στην πόλη Khan Younis, χτυπώντας πολλά σπίτια. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον αεροπορικό βομβαρδισμό ενώ άλλοι 40 τραυματίστηκαν.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στη Γάζα: Ανθρωπιστική βοήθεια με αστερίσκους και εφόσον θελήσει το Ισραήλ (photos/videos)

Ιράν: Συνελήφθη ο δολοφόνος του σκηνοθέτη Νταριούς Μερτζουί και της συζύγου του (photos/videos)

Πόλεμος στη Γάζα: Εκατοντάδες επιθέσεις Ισραηλινών σε σπίτια, δρόμους και σε ένα νοσοκομείο – Δεκάδες νεκροί (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02