search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:45
MENU CLOSE

Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Στο ΣΕΗ υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες που δεν ακούστηκαν – Αυτά που βγήκαν δεν είναι ούτε η κορυφή του παγόβουνου»

21.10.2023 16:22
labrogianni

Για το κίνημα του #metoo και τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μίλησε η ηθοποιός Δάφνη Λαμπρόγιαννη στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού.

Η ηθοποιός παραδέχτηκε ότι στην αρχή δεν είχε αντιληφθεί το μέγεθος των καταστάσεων, μέχρι που αναλογίστηκε τι έχει ζήσει και η ίδια στον χώρο από κακοποιήσεις.

«Είμαστε μια γενιά γυναικών που μεγαλώσαμε με ανθρώπους που κάπως είναι η ευρύτερη οικογένειά μας. Εμείς που είμαστε καλλιτέχνες πολλές φορές μπορεί να βρίσκουμε πιο κοντινή οικογένεια από αυτή στο σπίτι γιατί έχουμε κοινή γλώσσα συνεννόησης. Μεγαλώσαμε μαζί με ανθρώπους που μας άδειασαν πολύ άσχημα και μιλάω για το #metoo και που δεν ακούσαμε. Υπάρχουν ιστορίες που δεν βγήκαν προς τα έξω και δεν θα βγουν ποτέ. Στο σωματείο υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες που δεν ακούστηκαν. Αυτά που βγήκαν δεν είναι ούτε η κορυφή του παγόβουνου», επισήμανε.

«Πάντα πιστεύω ότι δεν έχει να κάνει τον χώρο μας αλλά με τους ανθρώπους, με αυτό που μάθαμε ότι ήταν η ζωή, αυτό που λέμε πατριαρχία. Ζούμε το κύμα του φεμινισμού που χρησιμοποιεί αυτές τις εκφράσεις και είναι εύστοχες. Υπήρξε αυτή η εποχή που ενδυνάμωσε αυτούς τους ανθρώπους που είχε αυτή η διάθεση. Πρέπει να υπάρχει η διάθεση να γίνεις αυτό το πράγμα. Αν είσαι σε οποιαδήποτε δουλειά μπορείς να γίνεις ένας φανερός ή κρυφός βασανιστής ανθρώπων. Είναι δύσκολο να φτάσουν εκεί που πρέπει δικαστικά, πολλά δεν γίνονται γνωστά», συνέχισε.

«Εγκληματίες όσοι τα ήξεραν και δεν μιλούσαν»

«Όλο αυτό το lifestyle που δημιουργεί εύκολα να είναι λίγο πιο…Τουλάχιστον οι άνθρωποι που έχουν τη διάθεση να έχουν έναν πιο υγιή τρόπο ζωής, να έχουμε τα ίδια δικαιώματα, καλό θα ήταν να μην ενδυναμώνονται άνθρωποι ελαφρά την καρδία. Ίσως να ψάχνουμε λίγο περισσότερο όταν κάνουμε τα πορτρέτα μας», εξήγησε η δημοφιλής ηθοποιός.

«Σε εμάς όταν έγιναν όλα αυτά και βγήκαν προς τα έξω μας έριξαν ευθύνη ότι ξέραμε και δεν μιλούσαμε. Αυτά τα πράγματα δεν τα ξέραμε. Όσοι τα ήξεραν και δεν μιλούσαν ίσως είναι ελάχιστοι αλλά είναι κι αυτοί εγκληματίες. Ξέραμε κακές συμπεριφορές, είχαμε δεχτεί κακές συμπεριφορές που έπρεπε να δουλέψουμε και ότι οι γυναίκες πρέπει να αντέξουν για να έχουν δουλειά. Αλλά στην ουσία όχι, δεν ξέραμε», επισήμανε.

Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη δήλωσε πως μέσα από όλα αυτά κατάλαβε πως είχε κακοποιηθεί και μάλιστα πολύ σοβαρά.

«Όταν ξεκινήσαμε να ακούμε για την Αμερική ήμουν από αυτούς που έλεγε “ναι ρε συ, τώρα το θυμήθηκαν; Έκαναν καριέρα και τώρα το θυμήθηκες;”. Και μετά έβλεπα στοιχεία και να αναλογίζομαι τη δική μου ζωή. Και ήμουν άνθρωπος που πάντα μιλούσα. Όταν άρχισα να καταλαβαίνω τι έχει συμβεί, άρχισα να καταλαβαίνω τι συνέβη και σε εμένα. Που θεωρούσα ότι δεν είχα πάθει τίποτα. Είχα κακοποιηθεί πάρα πολύ και πολύ σοβαρά!», παραδέχτηκε.

«Επίσης, κατάλαβα το πόσο κοστίζει να αντιστέκεσαι. Εγώ το έχω πληρώσει με την υγεία μου, δεν ξέρω πόσες φορές έχω μπει σε νοσοκομείο. Δουλεύω όλη μου τη ζωή, έχω μάθει με το ένα χέρι να κρατάω κόντρα και με το άλλο να κάνω όλα τα άλλα. Θέλω και τα δυο μου χέρια να δουλεύω. Δεν θέλω να μου την πέφτει κανείς, θέλω να έχω τα δύο χέρια και να συνεργάζομαι. Η ψυχή ρημάζει και το σώμα κάποια στιγμή», εξήγησε.

Διαβάστε επίσης:

Ραχήλ Μακρή για Λιάγκα: «Οι άνθρωποι που δεν σέβονται τους άλλους προσβάλουν πρώτα απ’ όλα τον εαυτό τους»

Μαγγίρα σε Τσιμτσιλή: «Δε θα το παραδεχτώ, γιατί απλά δεν ήμουν εγώ»

Μέριλ Στριπ: Χώρισε μετά από 45 χρόνια – Σε διάσταση με τον Γκάμερ εδώ και 6 χρόνια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09