search
ΤΕΤΑΡΤΗ 12.06.2024 19:19
MENU CLOSE

Πόλεμος στο Ισραήλ: Μαρτυρίες για έκρηξη και σειρήνες ασθενοφόρων στο πέρασμα της Ράφα

22.10.2023 17:40
RAFA

Ανησυχία επικρατεί κοντά στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα καθώς πριν από λίγο ακούστηκε μία έκρηξη και σειρήνες ασθενοφόρων.

Τις μαρτυρίες αυτές μεταδίδει το Reuters ενώ υπενθυμίζεται πως νωρίτερα είχε ανοίξει το πέρασμα στη Ράφα, μεταξύ της Λωρίδα της Γάζας και της Αιγύπτου, για να περάσει ένα δεύτερο κομβόι με 17 φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας.

OHE: Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα είναι καταστροφική

Στο μεταξύ, η Σίντι Μακέιν επικεφαλής του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης του ΟΗΕ (WFP) δήλωσε σήμερα ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα είναι καταστροφική και ότι τα 20 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν εισέλθει μέχρι τώρα, είναι μία σταγόνα στον ωκεανό, ενώ οι ανθρωπιστικές υπηρεσίες χρειάζονται μία ασφαλή και διαρκή πρόσβαση στη Λωρίδα της Γάζας.

Μιλώντας στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ABC This Week, η Μακέιν δήλωσε ότι το αναφερόμενο επισιτιστικό πρόγραμμα του ΟΗΕ κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι η βοήθεια φτάνει στους ανθρώπους που τη χρειάζονται, αλλά η Γάζα είναι μία πολεμική ζώνη, στην οποία “συμβαίνουν πράγματα”.

Σοκάρουν οι αριθμοί

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσε σήμερα ότι από την 7η Οκτωβρίου, οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας είχαν ως συνέπεια τον θάνατο 4.741 Παλαιστινίων εκ των οποίων το 40% ήταν παιδιά.

Περισσότεροι από 15.898 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν με το 70% από αυτούς να είναι γυναίκες και παιδιά.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ασράφ Αλ-Κούντρα δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στοίχισαν τη ζωή σε 266 Παλαιστίνιους κατά το τελευταίο 24ωρο, μεταξύ αυτών και 117 παιδιών.

Διαβάστε επίσης:

Νέα απειλή Νετανιάχου κατά Χεζμπολάχ: Αν μπείτε στον πόλεμο, θα είναι η καταστροφή του Λιβάνου

Οχυρώνεται το Παρίσι: Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια και σιδηροδρόμους

Γάζα: Δεύτερο κομβόι 17 οχημάτων με ανθρωπιστική βοήθεια – Το 40% των νεκρών Παλαιστινίων είναι παιδιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12.06.2024 19:17