search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 23:37
MENU CLOSE

Google Doodle: Η Google τιμά τον Rashidi Yekini

23.10.2023 08:09
rashidi_yekini_new

Σε έναν από τους κορυφαίους Νιγηριανούς ποδοσφαιριστές, ο οποίος πέρασε και από τα μέρη μας είναι αφιερωμένο το σημερινό Google Doodle.

Ο λόγος για τον Rashidi Yekini, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού, και έχει μείνει στην ιστορία ως ο κορυφαίος σκόρερ της χώρας και θεωρείται ευρέως ένας από τους καλύτερους Νιγηριανούς αθλητές όλων των εποχών.

Εάν δεν είχε φύγει πρόωρα, σήμερα ο Rashidi Yekini θα γινόταν 60 χρονών και ακριβώς αυτή την επέτειο τιμά η Google με το σημερινό Google Doodle.

Ο Rashidi Yekini πέθανε αιφνιδίως στις 4 Μαΐου 2012 σε ηλικία 48 ετών.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του δεν είναι ακόμα γνωστά, ωστόσο το 2011, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της πατρίδας του ανακοίνωσαν ότι ο Yekini μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας έπασχε από διπολική διαταραχή και βαριά κατάθλιψη, κάτι που τον οδήγησε στο να μένει μόνος του παρά το γεγονός ότι είχε τρεις γυναίκες και τρία παιδιά.

Φημολογείται επίσης πως μετά το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας και μέχρι το θάνατό του, ο Ρασίντ Γιεκινί αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Ο Rashidi Yekini στην Ελλάδα

Το καλοκαίρι του 1994, ο Rashidi Yekini συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό. Στην ομάδα του Πειραιά ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την προοπτική της μεταγραφής του Yekini καθώς πέραν του ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Νιγηρίας και του γεγονότος ότι είχε ανακηρυχθεί ως ο καλύτερος Αφρικανός ποδοσφαιριστής της σεζόν 1992-1993, ο Yekini ερχόταν στον Ολυμπιακό όντας σε εξαιρετική φόρμα, μιας και με την προηγούμενη ομάδα του, τη Βιτόρια Σετούμπαλ, είχε καταφέρει να πετύχει 90 γκολ σε σύνολο 108 εμφανίσεων.

Ωστόσο, ο Yekini δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στις ανάγκες του Ολυμπιακού και του Ελληνικού Πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να αποτελέσει παρελθόν από τον ελληνικό σύλλογο λίγους μήνες μετά.

Τι είναι τα Google Doodles

Τα doodles δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Διαβάστε επίσης:

Adelaide Hall: Google Doodle αφιερωμένο στην αξεπέραστη τραγουδίστρια της τζαζ (videos)

Google Doodle: Η Google τιμά τη γαλλίδα τραγουδίστρια France Gall (video)

Google Doodle: Η Google γιορτάζει τα 25 χρόνια λειτουργίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 23:37