search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 23:37
MENU CLOSE

Google: Μήνυση κατά της εταιρίας – Για λάθος οδηγίες του Google Maps που προκάλεσαν τον θάνατο ενός οδηγού

21.09.2023 14:24
google-maps_2109_1460-820_new
credit: AP

Μήνυση κατά του γίγαντα της τεχνολογίας, Google, για εγκληματική αμέλεια, κατέθεσε η οικογένεια ενός άνδρα από τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, ο οποίος σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε από γκρεμισμένη γέφυρα, όπου βρέθηκε ακολουθώντας τυφλά τις οδηγίες της εφαρμογής Google Maps. Οι μηνυτές κατηγορούν την εταιρία ότι είχε ενημερωθεί για την καταστροφή της γέφυρας, αλλά έδειξε εγκληματική αμέλεια ως προς την ανάγκη ενημέρωσης του συστήματος Google Maps.

Ο Φίλιπ Πάκτον, πωλητής ιατρικών συσκευών και πατέρας δύο παιδιών, πνίγηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, όταν το τζιπ που οδηγούσε έπεσε στον ποταμό στο φαράγγι Σνόου, του Χίκορι. Ο Πάκτον επέστρεφε στο σπίτι του ακολουθώντας μία διαδρομή που δεν την ήξερε και ακολούθησε επακριβώς τις οδηγίες του Google Maps, που τον οδήγησαν όμως σε μία γέφυρα που είχε γκρεμιστεί πριν από εννέα χρόνια και δεν είχε επισκευαστεί έκτοτε.

«Τα κορίτσια μας ρωτούν πως και γιατί σκοτώθηκε ο μπαμπάς τους και εγώ δεν ξέρω τι να τους πω, γιατί ως ενήλικη εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πως αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τις οδηγίες του GPS ενήργησαν με τόσο λίγο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή», δήλωσε η σύζυγός του, Αλίσια Πάκτον.

Οι αστυνομικοί που εντόπισαν το άψυχο σώμα του Πάκτον στο αναποδογυρισμένο και μερικώς βυθισμένο όχημά του, είπαν ότι στην γκρεμισμένη γέφυρα δεν υπήρχαν μπάρες, ούτε προειδοποιητικές πινακίδες και το τζιπ έπεσε στο ποτάμι από ύψος 7 μέτρων.

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας στην οικογένεια Πάκτον», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Google, Χοσέ Καστανιέδα, «στόχος μας είναι η παροχή ακριβούς πληροφόρησης στους χάρτες και εξετάζουμε την συγκεκριμένη νομική υπόθεση».

Διαβάστε επίσης:

Μπάιντεν: «Ξέχασε» να χαιρετίσει τον Λούλα – Ο εκνευρισμός του Βραζιλιάνου πρόεδρου (video)

Ουαλία: Ένα καταφύγιο για ερημίτες προσφέρει την καλύτερη σπιτική μπύρα (video)

Νέα Υόρκη: Συνοδοί πολυτελείας κατακλύζουν την πόλη για τη συνέλευση του ΟΗΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 23:37