search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 13:30
MENU CLOSE

Ναβάλνι: Δια της βίας στον ανακριτή – Δεν ήθελε να βγει από το κελί

23.10.2023 21:04
NAVALNI2
AP

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος εκτίει ποινή στην αποικία κρατουμένων αυστηρού καθεστώτος στην περιοχή Βλαντίμιρ της Ρωσίας, αρνήθηκε σήμερα να βγει από το κελί του.

Ο Ναβάλνι έπρεπε να παραστεί μέσω βιντεοσύνδεσης σε συνεδρίαση του δικαστηρίου και στην ανάκριση.

Όπως μετέδωσε ο Ιβάν Ζντάνοφ, συνεργάτης του Ναβάλνι, πήραν από το κελί του τα σύνεργα γραφής που χρησιμοποιούσε και σε ένδειξη διαμαρτυρίας αρνήθηκε να το εγκαταλείψει. Μετά από αυτό μεταφέρθηκε διά της βίας ενώπιον του ανακριτή.

«Στο κελί εισέβαλαν αστυνομικοί με κράνη και, κάνοντας χρήση βίας, τον μετέφεραν τραβώντας τον ενώπιον του ανακριτή», έγραψε ο Ζντάνοφ σε ανάρτησή του στο Telegram.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε και ο νέος δικηγόρος του Ναβάλνι, Λεονίντ Σαλαβιόφ. Ο Σαλαβιόφ πρόσθεσε ότι αφαίρεσαν τα σύνεργα γραφής στο πλαίσιο «μέτρων ασφαλείας» και πως αυτό δεν συνέβη για πρώτη φορά.

Γιατί οδηγήθηκε στον ανακριτή ο Ναβάλνι

Σήμερα επρόκειτο να γίνει μια συνεδρίαση του δικαστηρίου με θέμα μία από τις αγωγές που έχει καταθέσει ο Ναβάλνι κατά της διεύθυνσης της αποικίας κρατουμένων ΙΚ-6. Συνήθως, ο κρατούμενος πολιτικός της αντιπολίτευσης συμμετέχει στις συνεδριάσεις του δικαστηρίου μέσω βιντεοσύνδεσης.

Η αγωγή του Ναβάλνι κατά της διοίκησης της αποικίας όπου κρατείται εξετάζεται από το δικαστήριο της πόλης Κοβρόφ, στην περιφέρεια Βλαντίμιρ.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του πολιτικού, Κίρα Γιαρμίς, ανέφερε ότι ο Ναβάλνι δεν ήταν παρών στην ακροαματική διαδικασία στις 23 Οκτωβρίου, αν και συνήθως «συμμετέχει στα δικαστήρια του Κοβρόφ μέσω βιντεοσύνδεσης».

Η ακρόαση στο δικαστήριο αναβλήθηκε για τις 2 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Επικοινωνία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν-Μαχμούντ Αμπάς

Αναφορές πως ξεκινά η απελευθέρωση 50 ομήρων από τη Χαμάς – «Από ξηρά, θάλασσα και αέρα» θα γίνει η εισβολή στη Γάζα

Κίνα: Viral βίντεο με εργαζόμενο σε ζυθοποιία που «πιάστηκε» από τις κάμερες να… ουρεί σε δεξαμενή με μπίρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 13:30