search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 11:02
MENU CLOSE

Παρέμβαση Ομπάμα: Είναι δυνατή η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων χωρίς να είναι αντισημιτισμός

23.10.2023 22:26
obama stavros niarxos omilia- new

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε παρέμβασή του σημειώνει ότι «είναι δυνατό για ανθρώπους με καλές προθέσεις να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των Παλαιστινίων και να αντιτίθενται σε ορισμένες πολιτικές της ισραηλινής κυβέρνησης στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα χωρίς να είναι αντισημιτιστές».

Σε μια ανάρτησή του στο Medium, ο Ομπάμα κάλεσε σε «ενεργή εναντίωση στον αντισημιτισμό σε όλες του τις μορφές, παντού. Σημαίνει απόρριψη των προσπαθειών για την ελαχιστοποίηση της τρομερής τραγωδίας που μόλις υπέστη ο ισραηλινός λαός, καθώς και της ηθικής χρεοκοπίας ότι οποιαδήποτε αιτία μπορεί με κάποιο τρόπο να δικαιολογήσει τη σκόπιμη σφαγή αθώων ανθρώπων».

Προειδοποίησε ωστόσο, ότι «η απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να διακόψει την τροφή, το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα σε έναν αιχμάλωτο άμαχο πληθυσμό απειλεί όχι μόνο να επιδεινώσει μια αυξανόμενη ανθρωπιστική κρίση· θα μπορούσε να σκληρύνει περαιτέρω τις παλαιστινιακές συμπεριφορές για γενιές, να διαβρώσει την παγκόσμια υποστήριξη προς το Ισραήλ, να υπονομεύσει τις μακροπρόθεσμες προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή».

«Η υποστήριξη αυτών των αξιών είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση συμμαχιών και τη διαμόρφωση της διεθνούς γνώμης – όλα αυτά είναι κρίσιμα για τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια του Ισραήλ», πρόσθεσε ο Ομπάμα.

Διαβάστε επίσης:

Νεκρή η Ιταλοϊσραηλινή Λίλιαχ Λέα Χαβρόν – Αγνοείτο μετά την επίθεση της Χαμάς

Ναβάλνι: Δια της βίας στον ανακριτή – Δεν ήθελε να βγει από το κελί

Επικοινωνία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν-Μαχμούντ Αμπάς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:12