search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 01:26
MENU CLOSE

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξεκίνησαν οι χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας (Video)

23.10.2023 12:34
gaza2 new

Οι χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας ξεκίνησα. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την διεξαγωγή περιορισμένης κλίμακας χερσαίων επιχειρήσεων κατά την διάρκεια της νύκτας εντός της Γάζας κατά παλαιστινίων ενόπλων και σε αναζήτηση ομήρων.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έχουν ως στόχο συγκεντρώσεις δυνάμεων της Χαμάς που στήνουν ενέδρες για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης ευρύτερης κλίμακας ισραηλινής εισβολής στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε επίσης κατά την τηλεοπτική ενημέρωση σήμερα ότι έχει επιβεβαιωθεί ότι 222 άνθρωποι απήχθησαν την 7η Οκτωβρίου κατά την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ και κρατούνται όμηροι.

Ο ισραηλινός στρατός εποπτεύει την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας εντός της Λωρίδας της Γάζας για να διασφαλίσει ότι δεν θα περάσει στα χέρια της Χαμάς είπε ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Χαμάς: Οι μαχητές μας συγκρούστηκαν με ισραηλινή δύναμη που διείσδυσε στη Γάζα

Μαχητές της Χαμάς συγκρούστηκαν με ισραηλινή δύναμη που διείσδυσε στη Λωρίδα της Γάζας και επέστρεψαν στη βάση τους αφού κατέστρεψαν ισραηλινό στρατιωτικό εξοπλισμό, ανακοίνωσε η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής οργάνωσης Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ.

Η οργάνωση ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η διείσδυση από ένοπλη δύναμη, όπως τη χαρακτήρισε, έλαβε χώρα ανατολικά της Χαν Γιούνες στη νότια περιοχή της Γάζας, εν μέσω εκτιμήσεων για χερσαία επίθεση πλήρους κλίμακας από τις ισραηλινές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί γύρω από τον θύλακα.

«Μαχητές συγκρούστηκαν με τη δύναμη που διείσδυσε, καταστρέφοντας δύο μπουλντόζες και ένα τεθωρακισμένο και ανάγκασαν τη δύναμη να αποσυρθεί, πριν επιστρέψουν με ασφάλεια στη βάση τους», ανέφερε η ανακοίνωση.

Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από την ισραηλινή πλευρά για την καταστροφή ισραηλινού εξοπλισμού ή οχημάτων.

Γάζα: Δεκάδες οι νεκροί και ελάχιστη η ανθρωπιστική βοήθεια

Δεκάδες Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν χθες Κυριακή στη Λωρίδα της Γάζας, στις συνεχιζόμενες εντατικές επιδρομές του Ισραήλ στον πολιορκημένο θύλακα, όπου έφθασε νέα βοήθεια, τη 16η ημέρα του πολέμου, έναυσμα του οποίου ήταν η πολυαίμακτη επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, οι πιο πολύνεκρες επιδρομές έγιναν στη Ντέιρ αλ Μπάλα, όπου 80 άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν και ακίνητα καταστράφηκαν. Έγιναν επίσης πλήγματα στη Χαν Γιούνες και στη Ράφα (νότια).

Στο νεκροτομείο της Ντέιρ αλ Μπάλα, γυναίκα ξέσπασε σε αναφιλητά όταν βρήκε το πτώμα της κόρης της και άλλων παιδιών της οικογένειάς της, των Νατίλ. Τα ονόματα τριών από αυτά, Λαγιάν, Χάνι και Τζόαν, είχαν γραφεί με μαρκαδόρο στα πόδια τους.

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: Νταντά κακοποιούσε σεξουαλικά 8 μηνών βρέφος – Αντιμετωπίζει 60 χρόνια κάθειρξη (video/photos)

Γάζα: Ανελέητο σφυροκόπημα του Ισραήλ – Δεκάδες οι νεκροί και ελάχιστη η ανθρωπιστική βοήθεια

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τι είπαν στο τηλέφωνο Μπάιντεν, Τριντό, Μακρόν, Σολτς, Σούνακ και Μελόνι – «Να προστατευτούν οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 01:07