search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:35
MENU CLOSE

Η Λιβύη κόβει το πετρέλαιο σε όσους στηρίζουν τα «εγκλήματα του Ισραήλ» στη Γάζα

25.10.2023 17:17
petrelaio-oil-12-new

Το κοινοβούλιο της Λιβύης ζήτησε την Τετάρτη να σταματήσουν οι εξαγωγές πετρελαίου στους υποστηρικτές του Ισραήλ εν μέσω της ανελέητης ισραηλινής εκστρατείας βομβαρδισμού της Λωρίδα της Γάζας .

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου σε χώρες που υποστηρίζουν το Ισραήλ σε περίπτωση που δεν σταματήσουν οι ισραηλινές σφαγές», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Abdullah Belihaq.

Το σώμα με έδρα την Ανατολική Λιβύη κάλεσε επίσης τους πρεσβευτές των χωρών που υποστηρίζουν τα «εγκλήματα» του Ισραήλ στη Γάζα να εγκαταλείψουν αμέσως τη Λιβύη.

«Η βουλή καταδικάζει σθεναρά την υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ιταλία στα ισραηλινά εγκλήματα στη Γάζα», αναφέρεται στην ανακοίνωση ενώ γίνεται λόγος για «γενοκτονία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και της Δύσης εναντίον άμαχων υπό αποκλεισμό».

Το Ισραήλ έχει ξεκινήσει μια ανελέητη επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας μετά από την επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου.

Τουλάχιστον 6.546 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 2.704 παιδιών, σκοτώθηκαν και 17.439 τραυματίστηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Γάζα.Το τελευταίο 24ωρο, 756 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 344 παιδιών, σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι της Γάζας έχουν ξεμείνει από τρόφιμα, νερό, φάρμακα και καύσιμα.

Διαβάστε επίσης:

Ζωή στα χαλάσματα της Γάζας: Γιατροί ξεγεννούν σοβαρά τραυματισμένη Παλαιστίνια – Βίντεο ντοκουμέντο

«Αδειάζουν» οι NYT το Ισραήλ για τα περί ρουκέτας της Χαμάς στο νοσοκομείο της Γάζας (videos)

Ισραηλινός στρατός: Βίντεο από την απόπειρα μαχητών της Χαμάς να μπουν στο Ισραήλ δια θαλάσσης – Στόχος τους επίθεση σε κιμπούτς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:31