search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:28
MENU CLOSE

Αχτσιόγλου: «Αυταρχικές διώξεις στελεχών της ΑΔΑΕ γιατί έλεγξαν το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων»

26.10.2023 13:36
axtsioglou_2610_1460-820_new

Για «αυταρχική δίωξη» στελεχών της ΑΔΑΕ που ερευνούσαν την υπόθεση των παρακολουθήσεων, και η οποία «αναδεικνύει την εκδικητικότητα του κ. Μητσοτάκη», κάνει λόγο η Έφη Αχτσιόγλου, σε δήλωση της.

Αναλυτικά η δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η κλήση σε απολογία πρώην και νυν στελεχών της ΑΔΑΕ που ερευνούσαν την υπόθεση των υποκλοπών είναι ένα ακόμη επεισόδιο στην επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου και έχει στόχο να εκφοβίσει τους ελεγκτές της Αρχής.

Η ενέργεια αυτή προστίθεται στην πρόσφατη πραξικοπηματική αλλαγή της σύνθεσης των μελών της Αρχής από την κυβέρνηση, αλλά και στα εμπόδια που μπαίνουν στη διασταύρωση από την ΑΔΑΕ στοιχείων για τις παρακολουθήσεις.

Οι επιδιώξεις του κ. Μητσοτάκη, υπεύθυνου και υπόλογου για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, και του κ. Ντογιάκου, ο οποίος διέταξε την παραγγελία για τα στελέχη της ΑΔΑΕ λίγο πριν εγκαταλείψει τη θέση του, προφανώς ταυτίζονται.

Η αυταρχική δίωξη αναδεικνύει την εκδικητικότητα του κ. Μητσοτάκη και τις αντιθεσμικές μεθοδεύσεις εναντίον των λειτουργών που είχαν την αρμοδιότητα και τόλμησαν να ελέγξουν το σκάνδαλο.

Θα πρέπει άμεσα να τεθεί το ζήτημα σε γνώση του Επιτρόπου Δικαιοσύνης.

Αναγκαίο, επίσης, να αναληφθεί κοινή δράση της δημοκρατικής αντιπολίτευσης απέναντι στην υποχώρηση του κράτους δικαίου και για τη θωράκιση των ανεξάρτητων αρχών».

Όπως ανέφερε το «Βήμα», δύο ημέρες μετά από την αφαίρεση της δικογραφίας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων από τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών που ερευνούσαν την υπόθεση και τη διαβίβαση της έρευνας στον Άρειο Πάγο, καλούνται ως οιονεί κατηγορούμενοι τα μέλη της ΑΔΑΕ που διενεργούσαν τους ελέγχους.

Συγκεκριμένα, κλήθηκαν να καταθέσουν στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου δύο μέλη της ΑΔΑΕ, η νομικός Κατερίνα Παπανικολάου και ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πειραιά Στέφανος Γκρίτζαλης, που είχαν βασικό ρόλο στους ελέγχους που έγιναν στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν γίνει επισυνδέσεις με εντολή της ΕΥΠ. Και οι δύο στήριξαν τις αποφάσεις του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Χρήστου Ράμμου για τους ελέγχους, που τον έφεραν σε δημόσια αντιπαράθεση με την κυβέρνηση. Μαζί τους καλούνται και δύο ακόμα μέλη του κλιμακίου ελέγχων. Εγκαλών είναι ο Ηλίας Θεοδωράτος, νομικός σύμβουλος της ΑΔΑΕ, ο οποίος θεωρείται ότι προσπαθούσε να περάσει την κυβερνητική γραμμή στην Ολομέλεια της Ανεξάρτητης Αρχής και να παρεμποδίσει ή ακόμα και να σταματήσει τους ελέγχους. Η παραγγελία για τη δικαστική έρευνα κατά των μελών της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ δόθηκε από τον τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο και ήταν μια από τις τελευταίες ενέργειές του προτού αφυπηρετήσει. 

Διαβάστε επίσης:

Βίτσας: Το θέμα είναι τι περιθώρια έχεις στο υπάρχον κόμμα – Αποδέχομαι την εκλογή Κασσελάκη αλλά η υποταγή δεν είναι επιλογή (video)

Τουρισμός: Οι αλλαγές που φέρνει ο νόμος για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη

Κεραμέως κατά Κασσελάκη για την επιλογή διοικητών στα νοσοκομεία: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να κρατά την Ελλάδα πίσω»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09