search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 17:52
MENU CLOSE

Δούκας κατά Μενδώνη για τη Βασιλίσσης Όλγας μετά την «πλάτη» της Υπουργού Πολιτισμού στον Μπακογιάννη

26.10.2023 17:03
doukas mpakogiannis- mendoni09- new

Σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ του απερχόμενου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και τον νεοεκλεγέντος Χάρη Δούκα εξελίσσεται η υπόθεση της οδού Βασιλίσσης Όλγας, η οποία παραμένει κλειστή για τα οχήματα στο πλαίσιο του σχεδίου «Μεγάλος Περίπατος» και την οποία ο νέος δήμαρχος είχε προεκλογικά δεσμευτεί να ανοίξει ξανά για ήπιας κυκλοφορίας οχήματα.

«Σφήνα» στην κόντρα μπήκε την Τετάρτη η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ αλλά και σε δελτίο Τύπου του υπουργείου δήλωσε ότι η οδός Βασιλίσσης Όλγας δεν μπορεί να ανοίξει, διότι η πεζοδρόμησή της εντασσόταν στο σχέδιο ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας και στην περιοχή έχουν εντοπιστεί σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, οπότε οποιαδήποτε αλλαγή στη χρήση της θα πρέπει να εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Σήμερα ο Χάρης Δούκας, απαντώντας στην υπουργό Πολιτισμού, καταθέτει δημόσια 6 ερωτήματα:

«Από τις χθεσινές δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού και την αναλυτική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη ιδιαίτερης σημασίας αρχαιολογικών ευρημάτων, κατά μήκος της Βασιλίσσης Όλγας, τα οποία απαιτούν αρχαιολογικές ανασκαφές.

Τίθενται επομένως τα εξής μείζονα ερωτήματα:

– Γιατί ενώ επί 3 χρόνια η Βασιλίσσης Όλγας παραμένει κλειστή, μόλις χθες έγινε ενημέρωση για την αξία των αρχαιολογικών ανασκαφών;

-Έχουν ληφθεί υπόψη αυτά τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στις ήδη ανατεθειμένες μελέτες και εργολαβίες της απερχόμενης δημοτικής αρχής;

-Πόσο καιρό θα χρειαστεί να μείνει κλειστή η Βασιλίσσης Όλγας για την ανάδειξη των ευρημάτων;

-Πώς θα προχωρήσουν υπό αυτές τις συνθήκες τα σχέδια για την πεζοδρόμηση της Βασιλίσσης Όλγας;

-Ποιο είναι το κόστος του έργου έως τώρα;

-Γνώριζε για την ύπαρξη των αρχαιολογικών ευρημάτων ο διευθύνων σύμβουλος της «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.», ο οποίος σε δήλωσή του σήμερα στον Ελεύθερο Τύπο ισχυρίζεται ότι «το έργο της ανάπλασης της Βασιλίσσης Όλγας υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί έως τις αρχές του 2024»;

Τα ερωτήματα αυτά πρέπει να απαντηθούν δημόσια και ξεκάθαρα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Όλοι οι Αθηναίοι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν όταν κ. Δούκας ζήτησε από τον απελθόντα δήμαρχο να σταματήσουν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βασιλίσσης Ολγας μέχρι εκείνος να αναλάβει καθήκοντα. Ο κ. Μπακογιάννης, από την πλευρά του, φέρεται να υπεραμύνθηκε των επιλογών του, ενώ τόνισε ότι η εργολαβία δεν μπορεί να σταματήσει στη μέση, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε αθέτηση της σύμβασης και θα είχε ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση του δήμου με το κόστος που προβλέπεται σχετικά.

Με ανακοίνωσή του ο Χάρης Δούκας κατηγόρησε τη σημερινή δημοτική αρχή ότι προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα χωρίς να σέβεται τη βούληση του λαού της Αθήνας, δεδομένου ότι το άνοιγμα της Βασιλίσσης Ολγας στα Ι.Χ. αυτοκίνητα αποτέλεσε βασική εξαγγελία του προγράμματος του νέου δημάρχου, για την οποία έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες και εξελέγη.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Με Κασσελάκη συναντήθηκε ο Τσακαλώτος στην Κουμουνδούρου – Ζητά να μην προχωρήσουν οι διαγραφές

Χρυσοχοΐδης: «Είμαστε μπροστά σε μία επανάσταση στο χώρο της υγείας» (videos)

Ρουκέτες Ράμμου κατά πάντων: «Η Δικαιοσύνη δεν δίωξε κανέναν για τις υποκλοπές – Απειλήθηκα από κυβερνητικούς παράγοντες»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 17:52