search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 15:12
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Ανθρωποκυνηγητό για τον μακελάρη του Μέιν – Ο στρατός, οι «φωνές» και η νοσηλεία (photos/videos)

26.10.2023 11:22
maine_makelaris

Ανθρωποκυνηγητό είναι σε εξέλιξη στο Μέιν των ΗΠΑ για τη σύλληψη ενός εφέδρου του στρατού, εκπαιδευτή πυροβόλων όπλων, που έχει ταυτοποιηθεί ως ο βασικός ύποπτος για το μακελειό με τους 22 νεκρούς.

Η αστυνομία κατονόμασε τον 40χρονο Ρόμπερτ Καρντ από το Μπόουντοϊν του Μέιν ως «πρόσωπο ενδιαφέροντος» για τους μαζικούς πυροβολισμούς σε αίθουσα μπόουλινγκ, ένα ρεστοράν και ένα εφοδιαστικό κέντρο της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Walmart, χωρίς να δημοσιοποιήσουν περισσότερες λεπτομέρειες, ούτε να κάνουν κάποια εκτίμηση για τα κίνητρά του.

Η εφημερίδα Sun Journal, επικαλούμενη εκπρόσωπο της αστυνομίας, έκανε λόγο για τρεις επιθέσεις σε ισάριθμες επιχειρήσεις: στη Sparetime Recreation, όπου οργανώνονται αγώνες μπιλιάρδου και μπόουλινγκ, στο εστιατόριο Schemengees Bar & Grill, καθώς και σε κέντρο διανομής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Walmart.

Τα μέχρι τώρα θύματα του μακελάρη είναι 22 και σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Αντροσκόγκιν οι τραυματίες είναι περίπου 80.

Βρέθηκε το όχημα

Ο Καρντ ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι τύπου AR 15 με στόχαστρο λέιζερ όταν εισέβαλε στην αίθουσα μπόουλινγκ στις 7:15 τοπική ώρα το βράδυ της Τετάρτης, όταν ξεκίνησε το μακελειό.

Οδηγούσε ένα λευκό Subaru του 2013.

Ο Έρικ Σάμσον, σερίφης της κομητείας Androscoggin, ανακοίνωσε στις 23:20 τοπική ώρα ότι οι αστυνομικοί βρήκαν το όχημα στην πόλη Λίσμπον, περίπου 12 χλμ. νοτιοανατολικά του Λιούιστον, αλλά ο δράστης δεν ήταν μέσα.

Έφεδρος και εκπαιδευτής όπλων

Ο δράστης φέρεται να είχε υπηρετήσει στον αμερικάνικο στρατό, ενώ βρίσκονταν στις Εφεδρείες του Στρατού στο Σάκο του Μέιν των ΗΠΑ, πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί από το Πεντάγωνο, ενώ φέρεται να είχε δηλωθεί από πολλές πηγές και ως καταγεγραμμένος σεξουαλικός παραβάτης κάτι που όμως δεν παρουσιάζει πολλές πιθανότητες να επιβεβαιωθεί.

Ο δράστης επιτέθηκε σε τρεις διαφορετικούς χώρους μαζικής εξυπηρέτησης, ενώ φέρεται να έχει μεγάλη εμπειρία με τα όπλα ως χειριστής/εκπαιδευτής οπλισμού.

«Οπλισμένος και επικίνδυνος»

Ο Καρντ νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική το καλοκαίρι, όταν είπε ότι άκουγε φωνές και απείλησε να ανοίξει πυρ στη βάση του της Εθνοφρουράς στο Σάκο του Μέιν, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφοριών και Ανάλυσης του Μέιν – τμήμα της αστυνομίας της πολιτείας του Μέιν.

Ο Μάικ Σάουσακ, εκπρόσωπος των Αρχών επιβολής του νόμου στο Λιούιστον, είπε ότι ο Καρντ «θεωρείται οπλισμένος και επικίνδυνος». «Αν οι άνθρωποι τον δουν, δεν πρέπει να τον πλησιάσουν με κανέναν τρόπο», είπε ο Σάουσακ.

Διαβάστε επίσης:

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: «Αισθάνομαι ότι θα γινόμουν σπουδαίος πρόεδρος» (video)

Ο Μπάιντεν αμφισβητεί τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων – «Δεν έχω εμπιστοσύνη»

Παλαιστίνη: Νυχτερινή επιδρομή του Ισραήλ στη βόρεια Γάζα με άρματα μάχης – Αντίποινα και κατά Λιβάνου για εκτόξευση πυραύλου (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 15:12